Mănescu: Nu văd niciun motiv pentru care USL să discute despre Dan Vociulescu

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu susţine că imaginea României în Europa este afectată de acţiunile preşedintelui şi guvernului şi nu de trecutul lui Dan Voiculescu şi că nu vede niciun motiv pentru care USL să discute despre acest subiect, când sunt teme cu adevărat importante de abordat.

Urmărește
3 afișări

Într-o declaraţie de presă transmisă după decizia ICCJ în cazul lui Dan Voiculescu, Ramona Mănescu apreciază că aceasta este "o temă falsă impusă de preşedintele Traian Băsescu cu scopul de a distrage atenţia de la temele de interes pentru cetăţeni".

"Aştept cu interes să discutăm şi despre dosarul de la CNAS al domnului Băsescu precum şi despre dosarele sale penale pentru moment suspendate. Imaginea României în Europa este afectata profund de acţiunile preşedintelui şi guvernului, în niciun caz de trecutul domnului Voiculescu. Nu văd niciun motiv pentru care USL să discute despre acest subiect, în condiţiile în care sunt teme cu adevărat importante de care trebuie să ne ocupăm", adaugă Mănescu, în declaraţia de presă.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declară că este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi precizează că procesul va continua la CEDO.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că decizia instanţei supreme în cazul lui Dan Voiculescu nu are relevanţă pentru ceea ce se întâmplă acum în România. El precizează că nu îi reproşează nici şefului statului colaborarea cu Securitatea înainte de '89.

Vice-preşedintele PNL, Mihai Voicu spune de partea sa că verdictul în cazul Voiculescu nu este un subiect de relevanţă, pentru că Uniunea Social Liberală este făcută între partide şi nu între persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici