MApN a cerut MFP majorarea bugetului instituţiei, începând din 2012, la 2,38% din PIB

Ministerul Apărării Naţionale a solicitat Ministerului Finanţelor Publice majorarea bugetului instituţiei, începând din anul 2012, la 2,38% din Produsul Intern Brut, potrivit angajamentului asumat de ministrul Gabriel Oprea la preluarea mandatului, precizează MApN.

4 afișări

Ministerul reaminteşte că Gabriel Oprea şi-a asumat acest angajament la preluarea mandatului, ca la ieşirea din criza economică bugetul Apărării să se situeze la acest nivel.

Solicitarea la MFP a fost făcută săptămâna trecută. Astfel, potrivit MApN, ministrul Apărării a făcut demersuri pentru ca procentul să fie cuprins în strategia fiscal-bugetară 2012 - 2014, pentru asigurarea unui nivel corespunzător de dotare a Armatei, pentru asigurarea securităţii naţionale şi pentru ca România să îşi îndeplinească angajamentele internaţionale, în calitate de membru NATO.

MApN reaminteşte că, în conformitate cu responsabilităţile asumate de România faţă de NATO, bugetul Ministerului Apărării Naţionale trebuie să reprezinte 2,38% din PIB.

Ministerul Apărării Naţionale a informat comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor asupra solicitării făcute Ministerului Finanţelor Publice.

Oprea îşi exprimă speranţa că Armata României "va primi sprijinul tuturor forţelor politice pentru îndeplinirea acestui obiectiv de interes naţional", conchide MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici