- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.04.2017, 11:35)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MApN cere aprobarea Parlamentului pentru contracte de înzestrare de peste 9 miliarde euro
Ministerul Apărării Naţionale a transmis, marţi, Parlamentului un memorandum în care solicită aprobarea iniţierii procedurilor de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare al căror cost total estimat depăşeşte suma de 9 miliarde de euro, potrivit unor surse parlamentare.
Urmărește
1915 afișări
MApN cere aprobarea Parlamentului pentru contracte de înzestrare de peste 9 miliarde euro
Memorandumul transmis la Parlament conţine lista programelor de înzestrare pentru perioada 2017-2020, pentru a căror atribuire se cere aprobarea, precum şi costurile aferente fiecăruia, au arătat sursele citate.
Printre aceste programe se numără, potrivit aceloraşi surse, şi achiziţionarea a 4 corvete multifuncţionale, al căror cost estimat depăşeşte suma de 1,5 miliarde euro.
Acest memorandum a fost discutat în şedinţa Birourilor permanente reunite de marţi, care l-au transmis comisiilor de Apărare, au mai arătat sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Memorandumul privind solicitarea MApN către Parlamentul României privind obţinerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare a fost aprobat în şedinţa de Guvern din 30 martie.
MApN are obligaţia de a solicita aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru iniţierea procedurii de atribuire, în cazul în care valoarea estimată a contractului, fără TVA, este egală sau mai mare decât echivalentul în lei a 100 de milioane de Euro.
Gabriel Leş: Comisiile de Apărare au avizat toate scrisorile privind procedurile de achiziţii pe înzestrare
Comisiile reunite de Apărare din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat toate cele opt scrisori transmise Parlamentului privind procedurile de achiziţii pe înzestrare, a declarat, marţi, ministrul Apărării, Gabriel Leş, el exprimându-şi speranţa ca acestea să şi fie demarate în acest an.
„Am primit avizul pentru toate cele opt scrisori pe care le-am trimis. Vom porni procedurile pentru achiziţii şi în cursul acestui an sperăm să semnăm cât mai multe dintre cele opt”, a spus Leş, după audierea sa în cadrul Comisiilor reunite de Apărare din Camera Deputaţilor şi Senat.
El a precizat că printre programele de achiziţii care ar urma să fie demarate se numără sistemul de apărare antiaeriană, sistemul de lansare rachete, transportorul 8x8 şi cel 4x4, capabilităţile C4 ISR, modernizarea maşinii de luptă a infanteriei şi corvetele multifuncţionale.
"Sunt cele opt programe, dorinţa noastră este să le semnăm anul acesta. Bineînţeles că procedura este una destul de lungă", a spus Leş.
El a evitat să precizeze dacă suma estimată pentru toate programele de achiziţii pe care ministerul Apărării Naţionale intenţionează să le demareze s-ar ridica la valoarea de 9 miliarde de euro.
„Nu cred că e chiar 9 miliarde de euro, discutăm de cei 2% din buget, dar categoric că programele pe care le avem pe înzestrare depăşesc o sumă foarte mare. Nu am calculat suma, nu ştiu cine a calculat-o. E foarte mare pentru că tehnica militară costă”, a spus Leş.
Ministrul Gabriel Leş a fost audiat, marţi, de către comisiile parlamentare reunite de specialitate, ca urmare a transmiterii unui memorandum Parlamentului prin care a solicitat obţinerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare a Armatei.
Ministerul Apărării Naţionale a transmis, marţi, Parlamentului un memorandum în care solicită aprobarea iniţierii procedurilor de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare al căror cost total estimat depăşeşte suma de 9 miliarde de euro, potrivit unor surse parlamentare.
Citeşte şi: Centenarul "Iaşi-Capitala Regatului României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri", marcat în Parlament
Citeşte şi: DECLARAŢIA ZILEI Traian Băsescu: Am aflat că alegerile din 2009 au fost câştigate de Kovesi, Coldea, Maior şi Oprea. Eu zic să-i arestăm
Citeşte şi: PROIECTUL LEGII SALARIZĂRII: Spor de 100% pentru personalul medical care lucrează în zilele libere
Citeşte şi: PROIECTUL LEGII SALARIZĂRII: Spor de 15% pentru membrii Corpului Diplomatic şi consular al României
Citeşte şi: PROIECTUL LEGII SALARIZĂRII: Indemnizaţiile pentru judecători, procurori - între 6.500-26.200 de lei
Citeşte şi: PROIECTUL LEGII SALARIZĂRII: Peste 14.000 de lei- salariul unui director de teatru. Bibliotecarul -5.300 de lei
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul