EXCLUSIV  Marcel Ciolacu a abordat subiectul sensibil al studiilor: tata m-a dat afară din casă, am muncit în mediul privat / Mediafax a aflat de la un fost coleg cine l-a ajutat să ia note de trecere în liceu

Candidatul PSD la preşedinţia ţării spune ce a făcut după ce a absolvit liceul în Buzău, în 1986.

Urmărește
4587 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu a abordat subiectul sensibil al studiilor: tata m-a dat afară din casă, am muncit în mediul privat / Mediafax a aflat de la un fost coleg cine l-a ajutat să ia note de trecere în liceu

Marcel Ciolacu a abordat subiectul sensibil al studiilor: tata m-a dat afară din casă, am muncit în mediul privat

Absolvent al Liceului Mihai Eminescu din Buzău în 1986, Marcel Ciolacu a abordat, la conferinţa de presă de astăzi, subiectul sensibil al studiilor sale.

„Oricând vă pot pune la dispoziţie şi diploma de bacalaureat. Am şi fost la Buzău, am căutat, am o copie legalizată. În 1986 am terminat bacalaureatul, când am terminat liceul, am dat licenţa când am considerat eu”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă, după ce a fost reales preşedinte al PSD.

El a spus că se consideră „un om normal”: „N-am scris cărţi, n-am plagiat, chiar sunt un om normal”.

De asemenea, a mai precizat că, după ce a terminat liceul, s-a dus la lucru, pentru că tatăl l-a dat afară din casă, întrucât nu intrase la facultate.

Tatăl său a fost pilot de aviaţie

„Am muncit imediat după ce am terminat liceul. Tatăl meu m-a dat afară din casă. Voi nu aţi prins vremurile acelea. Tata mi-a zis: Dacă nu eşti în stare să intri la facultate, te duci la muncă. Apoi m-am dus în armată. Erau alte vremuri. Asta e adevărul, aşa erau vremurile”, a explicat Ciolacu.

Acesta a mai spus că şi-a făcut o familie, după armată şi a muncit în mediul privat. Tatăl său, Ion Ciolacu - decedat în martie 2015, a fost pilot de aviaţie la unitatea militară de la Boboc.

„Mi-am făcut o familie, am muncit. Am muncit în mediul privat. Nu mi-e ruşine cu nimic. Dar nici nu pot să răspund la toate ştirile inventate. Nu pot să mă umilesc şi să răspund fiecăruia cum crede el despre mine. (...) Nu am jignit pe nimeni şi vreau să nu fiu jignit”, a mai spus Ciolacu.

Conform CV-ului lui Marcel Ciolacu, s-a înscris la un Master în 2003, deşi a obţinut licenţa doar în 2004, de aici fiind pornite numeroase dezbateri.

Ciolacu a precizat că va face o conferinţă de presă în care va prezenta diplomele de studii.

Mihai Baltă, soluţia salvatoare

Un fost coleg de şcoală a oferit detalii pentru Mediafax despre cât de performant era la liceu actualul premier buzoian.

„Am fost colegi de clasă. Eu am plecat în armată pentru 9 luni, fiind student, luasem la facultate de stat, la ASE, iar el a făcut un an şi 4 luni de armată.

N-a dat examen a facultate, erau grele atunci examenele de admitere în facultăţile de stat. A urmat, mai târziu, o facultate privată.

Din primăvara anului 1988 şi până la revoluţia din 1989 nu se ştie ce a făcut. A venit revoluţia şi a devenit revoluţionar de profesie.

Ca revoluţionar, a obţinut un spaţiu comercial în piaţa din Buzău şi a făcut afaceri. Acolo vindea mezeluri. S-a împrietenit cu fostul parlamentar PSD Ion Vasile, apoi traseul lui în politică se ştie.

La liceu n-a fost premiant. Era mediocru. Liceul Eminescu era cam al treilea ca valoare în oraş, după Liceul Haşdeu şi Liceul Economic.

Marcel avea note mici, mai lales la limbile străine, la Franceză avea probleme, dar şi la Geografie. Se şi vede, căci nu vorbeşte nicio limbă străină la deplasările externe.

Colegul lui de bancă a fost Mihai Baltă, cel care a fost pus apoi, în mandatul lui Burleanu, şef peste baza FRF de la Mogoşoaia şi care l-a ajutat să ia note de trecere în liceu”, ne spune, sub protecţia anonimatului, respectivul fost coleg al lui Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici