Marcel Ciolacu a inspectat din nou zonele inundate din Galaţi: speranţa a renăscut

  • Premierul Marcel Ciolacu a inspectat din nou zonele inundate din judeţul Galaţi.
  • Speranţa a renăscut, a fost concluzia premierului care s-a declarat mulţumit de intervenţiile făcute în zonele calamitate.
  • Ciolacu a reamintit că o despăgubire importantă va fi alocată de Comisia Europeană.
Urmărește
136 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu a inspectat din nou zonele inundate din Galaţi: speranţa a renăscut

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Inspecţia a avut loc sâmbătă.

„Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă! De aceea m-am întors astăzi în localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi, pentru a vedea ce s-a realizat până acum şi pentru a discuta cu oamenii. Felicit autorităţile locale pentru eforturile depuse! Graţie lor, aici! Şi la Slobozia Conachi, şi la Pechea, şi la Cudalbi, şi la Costache Negri, şi la Valea Mărului şi în toate localităţile afectate! Se lucrează intens la refacerea infrastructurii. Sper ca, în cel mai scurt timp, cele 4 poduri, 4 podeţe şi cei peste 20 km de drum, pentru care au fost alocate în regim de urgenţă 62 de milioane de lei să fie refăcute complet. De asemenea, se lucrează şi la consolidarea terasamentelor şi refacerea porţiunilor deteriorate ale căii ferate pe ruta Galaţi – Bârlad. De aceea, am venit împreună şi cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ca să ne asigurăm că lucrările se vor face rapid”, a explicat premierul pe Facebook.

Marcel Ciolacu le-a cerut autorităţilor locale să întocmească rapid bilanţul pagubelor astfel încât acesta să fie trimis la Bruxelles până la sfârşitul lunii. De asemenea, el le-a mulţumit celor implicaţi în operaţiunea din judeţul Galaţi.

„Îi mulţumesc în mod deosebit colegului meu, Costel Fotea, şi tuturor primarilor de aici, implicaţi nu doar în coordonarea lucrărilor, dar şi în evaluarea pagubelor. Până pe 1 noiembrie vom transmite la Bruxelles, evaluarea completă a tuturor pagubelor astfel încât cu banii primiţi de la Comisia Europeană (aprox. 1,5 miliarde de euro) să refacem integral infrastructura de aici şi să realizăm amenajările hidrografice necesare pentru protejarea localităţilor şi oamenilor de aici. Ţin să le mulţumesc în mod special pompierilor, militarilor, tuturor forţelor de intervenţie care sunt aici încă de la început ajutând în permanenţă oamenii! Ştiu că nu a fost uşor! Dar efortul lor se vede cu ochiul liber – drumurile sunt curăţate, iar mâlul a fost scos în mare parte din casele şi curţile oamenilor”, a precizat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici