Marcel Ciolacu: Cuantumul premiilor oferite medaliaţilor la Olimpiadă duce România în top 5 mondial

  • Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că totalul premiilor oferite medaliaţilor la Jocurile Olimpice duce România în top 5 mondial.
  • Aceste milioane de euro alocate ca premii sunt printre banii cheltuiţi cel mai eficient de România în ultimii ani, a spus şeful Guvernului.
Urmărește
971 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Cuantumul premiilor oferite medaliaţilor la Olimpiadă duce România în top 5 mondial

Marcel Ciolacu: Cuantumul premiilor oferite medaliaţilor la Olimpiadă duce România în top 5 mondial

Declaraţia a fost făcută miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

„Vreau să-i felicit încă o dată pe toţi performerii României de la Olimpiadă, este cel mai bun rezultat al nostru din ultimii 16 ani. Cuantumul premiilor oferite medaliaţilor duce ţara noastră în top 5 mondial şi este firesc să fie aşa! Doar aşa putem să motivăm şi alţi tineri sportivi să aspire la marea performanţă. Aceste milioane de euro alocate ca premii sunt printre banii cheltuiţi cel mai eficient de România în ultimii ani”, a declarat Ciolacu, înainte de startul şedinţei de Guvern.

Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Educaţiei să revizuiască măsura reducerii bursei de merit pentru elevii aflaţi la începutul carierei sportive.

„Tot în legătură cu sportul şi educaţia, vreau să-i cer doamnei ministru al Educaţiei, Ligia Deca, să revizuiască până la finalul lunii măsura reducerii bursei de merit pentru elevii aflaţi la începutul carierei sportive. Nu pot fi de acord cu această decizie ce ar urma să se aplice din septembrie, deoarece România îşi doreşte exact contrariul: să convingă cât mai mulţi copii să facă sport! Vrem ca prin sport să-i îndepărtăm de alte tentaţii periculoase, vrem să-i ajutăm să crească sănătoşi! Nu putem să facem asta dacă elevii sportivi pierd şi minimul de ajutor primit din partea statului”, a precizat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici