Marcel Ciolacu, pe Valea Oltului: Cele mai grele lucrări de după Revoluţie. Traficul se reia în 9 august

  • Premierul Marcel Ciolacu este, miercuri, pe Valea Oltului, unde monitorizează lucrările alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
  • Ciolacu spune că sunt cele mai grele lucrări de după Revoluţie, iar Grindeanu apreciază că acestea se vor finaliza până în 9 august.
Urmărește
441 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu, pe Valea Oltului: Cele mai grele lucrări de după Revoluţie. Traficul se reia în 9 august

Imagine cu caracter ilustrativ

„Consider că a fost decizia corectă (de a închide Valea Oltului), având şi un partener corect în constructori, care şi-au asumat un timp foarte scurt şi pe care îl vor respecta. Sperăm să ne ajute şi vremea. Este una dintre cele mai mari realizări. Plus că lucrările grele de fapt acum vor intra în lucru, având front de desfăşurare prin aceste defrişări prin aceste drumuri de acces. Sunt, cred, cele mai grele lucrări pe care le avem după Revoluţie, dar trebuie să ne obişnuim cu ele, pentru că trebuie să ne pregătim de Comarnic – Braşov”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, apreciază că lucrările de pe Valea Oltului sunt realizate în aproape de 75%, practic constructorul fiind în grafic.

„Săptămâna viitoare avem termenul maxim de 9 august când se va redeschide circulaţia. Nu am niciun fel de motive în acest moment (...) să nu credem că se va respecta acest termen. Au lucrat foarte bine, s-a lucrat în această perioadă consistent, dovadă că s-a ajuns în aceste 3 săptămâni la 75%. (...) Amânarea ar fi însemnat o întârziere de un an şi penalizare de 80 de milioane de lei”, spune Grindeanu.

Acesta a adăugat că închiderea traficului pe Valea Oltului a fost o chestiune asumată, după ce a discutat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar şi cu alte companii private, deoarece nimeni nu şi-ar fi asumat să lucreze sub trafic în această perioadă. Potrivit ministrului Grindeanu, lucrarea pe timp de noapte ar fi pus în pericol circulaţia participanţilor la trafic, dar şi pe a lucrătorilor, care ar fi trebuit să defrişeze sau să urce cu excavatoarele noaptea în pădure.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici