Marcel Ciolacu se va întâlni cu Nicuşor Dan la Guvern pentru a rezolva problema apei calde

  • Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri că se va întâlni cu primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, pentru a căuta soluţii la problema apei calde.
  • Când e vorba de viaţa oamenilor, trebuie să colaborăm, a transmis premierul.
Urmărește
302 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu se va întâlni cu Nicuşor Dan la Guvern pentru a rezolva problema apei calde

Invitaţia a fost lansată miercuri, înainte de şedinţa de Guvern.

„Văd că în Bucureşti este o situaţie gravă cu reţeaua de termoficare. Jumătate din oraş nu are apă caldă. Astăzi de dimineaţă am vorbit cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan şi am convenit ca în următoarea perioadă să avem o întâlnire, să găsim soluţii împreună. Cred cu putere că atunci când este vorba de viaţa oamenilor, trebuie să colaborăm! Nu contează culoarea politică, iar pasarea răspunderii sigur nu le va aduce bucureştenilor apa caldă”, a spus Marcel Ciolacu.

Marţi, ELCEN a făcut clarificări privind oprirea forţată a CET Progresu de marţi. Responsabilitatea privind sistarea apei calde în mai multe zone din Bucureşti ca urmare a producerii avariei intră exclusiv în sarcina Termoenergetica, a transmis ELCEN.

Serviciul Comunicare din cadrul ELCEN a făcut clarificările prin intermediul unui comunicat de presă.

„Avaria s-a produs în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica Bucureşti. Nu exista nicio avarie la CET Progresu, aparţinând ELCEN. Responsabilitatea privind sistarea apei calde în mai multe zone din Bucureşti ca urmare a producerii avariei intră exclusiv în sarcina Termoenergetica. Oprirea forţată a CET Progresu este o consecinţă a incapacităţii tehnice a Termoenergetica de a asigura parametrii minimi necesari functionarii corespunzătoare a centralei termoelectrice Progresu”, a transmis ELCEN.

Tot marţi, ELCEN anunţă că „CET Progresu va fi repornită miercuri dimineaţă, dacă vor fi asigurate condiţiile tehnice care să permită funcţionarea în siguranţă a agregatelor.

„Consumatorii din Bucureşti nu sunt racordaţi la CET Progresu (ELCEN). Aceştia au o relaţie contractuala exclusiv cu Termoenergetica. ELCEN produce si livreaza agent termic pana la limita (gardul) celor 4 CET-uri pe care le deţine. Termoenergetica preia agentul termic de la ELCEN şi îl furnizează sub forma de apă caldă menajeră la consumatori”, a precizat Serviciul Comunicare al ELCEN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici