Marcel Ciolacu şi Ursula von der Leyen au discutat despre un nou acord privind deficitul României

Premierul Marcel Ciolacu şi preşedinta Comisiei Europene, Urssula von der Leyen, au discutat, joi, despre un nou acord privind deficitul României.

Urmărește
276 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu şi Ursula von der Leyen au discutat despre un nou acord privind deficitul României

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

„Am discutat, de asemenea, cum era şi normal, despre un nou acord în ceea ce priveşte deficitul României, de această dată venind cu propunerea de a avea un acord pe şapte ani, şi am explicat foarte clar de ce ne dorim acest lucru, pentru că cele mai mari investiţii vor urma în anul 2025 şi în 2026”, a spus Ciolacu.

PNRR are un deadline la sfârşitul anului 2026 în ceea ce priveşte investiţiile.

„Aş da un lucru pe care, ca exemplu, l-am făcut şi la întâlnirea cu doamna preşedinte, investiţiile în infrastructura rutieră şi feroviară: infrastructura rutieră, prima propunere a fost din partea României să avem o sumă alocată de aproximativ 13,7 miliarde de euro. Aprobarea finală a fost în jur de 7 miliarde. Diferenţa reprezintă cofinanţarea din partea statului român. Normal că dacă dorim să finalizăm toate cele aproape, am înţeles de la domnul Grindeanu astăzi că am ajuns la 900 de kilometri în lucru şi în licitaţie de drum expres şi de autostrăzi, atunci efortul bugetar din partea statului român este de aproximativ 60% ca cofinanţare. Normal că aceste investiţii aduc domnului Boloş la Ministerul Finanţelor impozite şi taxe mai mari şi de aceea se şi vede pe acest trimestru că are depăşiri de plan datorită acestor investiţii majore în infrastructura din România, mult aşteptate de către români”, a mai spus Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici