- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mărculescu: Muniţia adusă la Băbeni venea din Taiwan, deşeul de fier fiind valorificat de Romagro
Muniţia adusă de Romagro Cereal pentru dezmembrare la Uzina Mecanică Băbeni provine din Taiwan şi nu a fost încă distrusă în totalitate, cele circa 600 de tone de proiectile care au apucat să fie procesate fiind returnate ca deşeuri, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul Ion Mărculescu.
Mărculescu: Muniţia adusă la Băbeni venea din Taiwan, deşeul de fier fiind valorificat de Romagro
Şef al celei mai mari unităţi de distrugere a muniţiei uzate din România, Mărculescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că ştie despre contractul încheiat cu firma condusă de "colonelul Purcărea".
"Este vorba de o licitaţie pentru armata din Taiwan, care are de distrus muniţie de artilerie terestră, navală şi aeriană, proiectile foarte vechi şi ieşite din uz. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Singapore, iar produsele au fost aduse printr-o firmă din Bulgaria. Conform contractului, deşeurile de fier sunt valorificate de firma domnului colonel Purcărea, după ce aici, la noi, se scot substanţele explozive şi se neutralizează pe câmpul de detonare", a declarat Mărculescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Acesta a spus că muniţia primită la uzina din Băbeni prin acest contract era "extrem de veche".
"Vă spun sincer, mi-a fost şi frică atunci când le-am primit şi le-am văzut în ce stare erau proiectilele, pentru că există riscuri mari în manipularea lor. Erau vechi, ruginite, deformate", a spus Mărculescu.
Directorul Uzinei Mecanice din Băbeni a precizat că angajaţii săi lucrează şi acum la "delaborarea" muniţiei aduse din Taiwan, reuşind să neutralizeze până în prezent circa 600 din cele 1.600 de tone de muniţie.
"Am scos substanţele explozive din aceste proiectile şi am dat firmei înapoi ce a rezultat ca deşeuri de metale feroase şi neferoase. Am înţeles că firma domnului colonel Purcărea le-a valorificat pe undeva pe la Buzău", a mai spus Mărculescu.
Acesta a ţinut să precizeze că Uzina Mecanică din Băbeni lucrează, dat fiind obiectul de activitate, sub controlul serviciilor secrete şi al autorităţilor statului cu atribuţii în acest domeniu.
"Suntem auditaţi, suntem verificaţi constant de Autoritatea Naţională pentru Controlul Explozibililor, lucrăm cu documente extrem de importante şi clare, unele chiar clasificate, şi suntem mereu sub supravegherea serviciilor secrete", a conchis Mărculescu, arătând că instituţia pe care o conduce are astfel de contracte şi cu armata română, pentru distrugerea muniţiei ieşite din uz, cel mai recent fiind încheiat prin licitaţie în acest an şi valabil până în 2016.
Numele lui Mărculescu apare într-un material realizat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu şi publicat pe site-ul acestuia, www.sroscas.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO