Marea Britanie împărtăşeşte îngrijorarea lui Taubman privind amendarea CP şi Cpp

Ambasada britanică la Bucureşti a anunţat, joi, că împărtăşeşte îngrijorarea SUA că, în cazul în care sunt aprobate în forma actuală, amendamentele propuse la Codul Penal şi Codul de procedură penală ar putea diminua capacitatea autorităţilor române de a investiga şi urmări în justiţie suspecţii.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie împărtăşeşte îngrijorarea lui Taubman privind amendarea CP şi Cpp

Marea Britanie împărtăşeşte îngrijorarea lui Taubman privind amendarea CP şi Cpp

"Împărtăşim îngrijorarea guvernului SUA că, în cazul în care sunt aprobate în forma actuală, amendamentele propuse la Codul Penal şi Codul de procedură penală ar putea diminua capacitatea autorităţilor române de a investiga şi urmări în justiţie persoanele suspectate într-o gamă largă de infracţiuni grave, dar şi eficienţa cooperării dintre Marea Britanie şi România împotriva fenomenului infracţional care ne afectează pe noi toţi", precizează ambasada Marii Britanii la Bucureşti, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Ambasada britanică a informat că a luat notă de comentariile făcute joi de ambasadorul american Nicholas F. Taubman pe tema amendamentelor propuse pentru Codul Penal şi Codul de procedură penală precizând că Guvernul britanic sprijină cu consecvenţă procesul de reformă din România, inclusiv în domeniul justiţiei şi afacerilor interne.

"Pe parcursul ultimului an, Marea Britanie a finanţat proiecte bilaterale în valoare de două milioane de euro, asistând România în reforma justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate, securizarea graniţelor şi dezvoltarea administraţiei locale", se arată în comunicatul ce reaminteşte că România şi Marea Britanie sunt parteneri într-o comunitate a valorilor şi intereselor comune.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, a declarat joi, că propunerile de amendamente pentru Codul penal şi Codul de procedură penală „sunt destul de îngrijorătoare, pentru români şi pentru prieteni ai României”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici