Marele Maestru al Ordinului de Malta, nemulţumit de numărul mic de membri în România

Marele Maestru al Ordinului de Malta, Alteţa sa Eminentisimă Fra' Matthew Festing, i-a spus, miercuri, preşedintelui Băsescu că una dintre dificultăţile pe care le are în România este numărul mic de membri ai asociaţiei române, apreciind că este dificilă funcţionarea acesteia fără mai mulţi membri.

Urmărește
35 afișări

"Una dintre dificultăţile pe care le avem în acest moment este, desigur, numărul de membri pe care îi avem în România, care este mic. Cred că avem 25 sau 22 de membri, nu ştiu exact cifrele, dar este dificil pentru noi să funcţionăm în modul în care am vrea fără mai mulţi membri. (...) Sunt atâtea oportunităţi aici, şi am vorbit şi mai devreme, pentru a ajuta populaţia romă", a spus Alteţa sa Eminentisimă Fra' Matthew Festing, în timpul convorbirilor oficiale de la Palatul Cotroceni.

"Aici credem că ajutorul dumneavoastră va uşura rezolvarea problemei romilor şi în afara României, în Europa", a spus, la rândul său, preşedintele Traian Băsescu.

Alteţa sa Eminentisimă Fra' Matthew Festing a mulţumit pentru "primirea călduroasă" în România.

"Această vizită îmi dă ocazia de a reafirma, de a reconsolida legăturile istorice dintre Ordinul Suveran Militar de Malta şi România şi de a vedea direct câteva dintre activităţile caritabile pe care Ordinul le-a avut în România", a spus Fra' Matthew Festing în timpul declaraţiei de presă ce a urmat convorbirilor oficiale.

El a mai arătat că Ordinul Sfântului Ioan din Ierusalim, de Rodos şi de Malta a avut o experienţă de secole în legăturile cu România, dând ca exemplu Diploma cavalerilor ioaniţi, un acord semnat în 1247.

"Mai recent, cele două guverne au stabilit relaţii diplomatice în 1932, iar acestea au fost confirmate în 1991 şi consolidate de un acord privind cooperarea umanitară, semnat în 2002. Sunt deosebit de încântat că în timpul vizitei mele vom avea ocazia să semnăm un acord privind serviciile poştale, un acord istoric privind ambele servicii poştale din ţările noastre. Fidel misiunii sale originale, Ordinul de Malta îşi concentrează eforturile pe sprijinirea celor bolnavi, celor săraci şi marginalizaţi de societate, dar şi pe crearea unor legături de cooperare mai strânse de înţelegere între popoare, religii şi culturi", a evocat Fra' Matthew Festing.

Acesta a afirmat că, în prezent, Ordinul de Malta îşi desfăşoară activităţile medicale şi umanitare în peste 120 de ţări prin reţeaua sa de asociaţii naţionale şi de organizaţii de sprijin, lucrând cu 80.000 de voluntari permanenţi şi calificaţi şi peste 20.000 de reprezentanţi ai personalului medical şi paramedical.

"Suntem deosebit de mândri de activităţile desfăşurate de asociaţia română a Ordinului de Malta. Imediat după căderea Cortinei de Fier, Ordinul a creat un corp de voluntari care să acorde ajutor populaţiei române care avea nevoie. Activitatea sa a continuat an de an, plină de angajament şi a acordat sprijin indiferent de rasă sau de religie în linie cu tradiţia de 900 de ani a Ordinului de Malta", a mai spus Fra' Matthew Festing.

Principele şi Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta, Alteţa sa Eminentisimă Fra' Matthew Festing, se află în vizită de stat în România, în perioada 7-12 iunie, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici