- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (19.06.2012, 13:36)
- Marius Fratila ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marga: Dacă e vorba de plagiate, să plonjăm şi în lucrările unor foşti miniştri şi prim-miniştri
Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, marţi, că acuzaţia de plagiat privind lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta "nu are niciun fundament", adăugând că în lucrările "foştilor miniştri şi altor prim-miniştri" s-ar găsi plagiate.
Urmărește
1662 afișări
Andrei Marga (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
"Dacă este vorba să se găsească plagiate, păi să plonjăm puţin în lucrările foştilor miniştri şi, dacă vreţi, în lucrările altor prim-miniştri, să vedeţi acolo ce iese. Dar din păcate acum presa este concentrată pe o acuzaţie care nu are niciun fundament", a spus Marga, care a fost rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.
Întrebat dacă se referă la fostul premier Emil Boc, care deţine un doctorat şi este cadru la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică a Universităţii "Babeş-Bolyai", Marga a evitat să răspundă.
"M-am referit la alţi prim-miniştri", a spus el râzând.
De asemenea, Marga a spus despre acuzaţiile la adresa premierului Ponta că "în România sunt oameni care se ocupă de a găsi nod în papură la alţii".
"Din păcate, în România sunt oameni care se ocupă de a găsi nod în papură la alţii. Eu cred că şi aceşti oameni, indiferent ce funcţii deţin ei, ar trebui să se ocupe de problemele cetăţenilor, pentru că acestea sunt urgenţa noastră", a argumentat ministrul de Externe.
Întrebat, ca reprezentant cu experienţă al mediului academic, dacă este obligatorie prin normele academice citarea surselor în subsolul paginilor unei lucrări, Marga a arătat că în România lipseşte o reglementare legală cu privire la acest lucru.
"Sunt reguli internaţionale în materie de citări, nu e niciun secret în aceasta şi se pot lua, dacă vreţi, manuale, critici. Pe piaţa bucureşteană sunt astfel de manuale. Ce lipseşte în România? În România lipseşte, din păcate, o reglementare, un articol într-o lege cu privire la aceste lucruri. Aceasta este problema", a mai spus Marga.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe