Maria Petre (PD): Guvernul Tăriceanu se teme de femei

Democrata Maria Petre a acuzat Guvernul de la Bucureşti, marţi, într-o intervenţie în plenul Parlamentului European, că "se teme de femei", menţionând că nicio femeie nu face parte din Cabinet, primul de acest fel din toate statele UE.

3 afișări
Imaginea articolului Maria Petre (PD): Guvernul Tăriceanu se teme de femei

Maria Petre (PD): Guvernul Tăriceanu se teme de femei

Maria Petre a precizat că data iniţială a alegerilor pentru Parlamentul European, 13 mai, a fost amânată de Guvernul de la Bucureşti pentru 25 noiembrie, ea adăugând că "analiştii spun că principalul motiv a fost teama unor partide, inclusiv a celor care guvernează acum, de rezultatul acestor alegeri", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Europarlamentarul PD a mai spus că "Guvernului României nu-i este frică doar de alegeri, ci se teme şi de femei". "Nici o femeie nu face parte din actualul cabinet, primul de acest fel din toate statele membre ale Uniunii Europene", a adăugat Maria Petre.

Ea a precizat că din cei 35 de parlamentari români desemnaţi pentru Parlamentul European, 12 sunt femei, iar după alegerile din noiembrie partidele poltice vor trebuie să fie capabile să schimbe proporţia şi să trimită în PE minimum 18 femei.

"Aş dori să îi reamintesc domnului prim-ministru al României că România face parte de la 1 ianuarie 2007 din Uniunea Europeană şi că anul 2007 este anul egalităţii de şanse", a mai spus Maria Petre în încheierea intervenţiei sale în plenul Parlamentului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici