Marian Jean Marinescu: Aspectele de etică şi integritate, introduse în Codul etic al membrului PDL-2

Preşedintele Comisiei de Etică şi Statut a PDL, Marian Jean Marinescu, a declarat, sâmbătă, că "toate aspectele legate de etică şi de integritate" vor fi introduse în Codul etic al membrului PDL, fără a preciza când va fi elaborat acest document.

Urmărește
8 afișări

Marian Jean Marinescu a făcut această precizare la şedinţa CNC al PDL, după ce europarlamentarul Cristian Preda s-a arătat nemulţumit de faptul că democrat-liberalii au respins propunerea privind suspendarea autoamată din partid a membrilor trimişi în judecată.

Cristian Preda a cerut la CNC al partidului să-i prezinte argumentele pentru care această propunere a fost aprobată iniţial în Comisia de modificarea a Statutului şi în BPN, dar respinsă, vineri, la Colegiul Director.

Cel care a dat explicaţii a fost Marian Jan Marinescu, preşedinte al Comisiei de Etică şi Statut a PDL: "Există un număr de paşi privind adoptarea modificărilor la statut, ultimul din aceşti paşi fiind reprezentarea de Convenţia Naţională".

"Astăzi este penultimul pas. Au fost propuneri în cadrul comisiei, al BPN şi prin votul Colegiului Director s-a stabilit ca tot ce e legat de acest lucru, suspendarea în cazul trimiterii în judecată, să fie inclus în Codul etic al membrului PDL", a explicat Marian Jean Marinescu.

El a explicat că acest Cod etic al PDL va fi elaborat de BPN, împreună cu viitoarea Comisie, şi va fi propus spre aprobare Colegiului Director. "Cred că în acest fel se pot rezulta mai multe aspecte decât cele menţioate de domnul Preda. Cred că e benefic pentru PDL să aibă una semenea Cod", a adăugat Marian Jan Marinescu.

El a mai spus că statutul partidului nu poate să încalce legile unei ţări. "În concluzie toate aspectele legate de etică de integritate vor fi introduse în codul etic al membrului DPL", a precizat Marian Jean Marinescu, care nu a făcut nicio referire la termenul în care ar putea fi adoptat document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici