- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.04.2016, 20:37)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marian Munteanu: Eu am condamnat întotdeauna orice atitudine extremistă, nu mai spun antisemitism
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a declarat, la finalul şedinţei PNL sector 1, că nu a făcut declaraţii antisemite şi că înţelege tragedia Holocaustului, dar dacă e vorba despre "anumite personalităţi culturale discuţia e complicată şi ţine de analiza atentă a biografiei"
Urmărește
1734 afișări
Marian Munteanu: Eu am condamnat întotdeauna orice atitudine extremistă, nu mai spun antisemitism
Marian Munteanu, prezent vineri la organizaţia PNL Sector 1 unde a fost înregistrată adeziunea sa la PNL în vederea candidaturii pentru Primăria Capitalei, a respins acuzaţiile care i-au fost aduse de mai multe ONG-uri şi a susţinut că înţelege cel mai bine Holocaustul pentru că face parte dintr-o familie care a cunoscut represiunea regimurilor autoritare, dar dacă este vorba despre "anumite personalităţi culturale discuţia este complicată şi ţine de analiza atentă a biografiei şi activităţii fiecăruia".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
„(...) Eu nu am făcut declaraţii antisemite, dimpotrivă. Eu am condamnat întotdeauna orice atitudine extremistă, nu mai spun antisemitism, orice formă xenofobă. Eu sunt om profund paşnic, profund iubitor de oameni şi am fost pe poziţii non-violente cred că dintotdeauna. Gândiţi-vă că sunt dintr-o familie care a stat în lagăre de concentrare. Eu înţeleg cel mai bine ce înseamnă să fii târât într-un lagăr din cauza calităţii tale etnice. În Basarabia, de unde este familia mea, peste 100.000 de oameni dintre care şi bunicul meu au fost arestaţi, puşi în trenuri, duşi în Siberia. Bunicul a stat 16 ani şi a murit acolo. Eu înţeleg cel mai bine tragedia Holocaustului, pentru că eu însumi, ca familie, am fost afectat de ceva asemănător. Nu numai că nu este vorba de a nega, ci dimpotrivă mie mi se par lucruri odioase, abominabile şi trebuie frânte şi oprite orice situaţii care ar putea vreodată genera asemenea fenomene. Dacă faceţi referire, însă, la anumite personalităţi culturale discuţia este complicată şi ţine de analiza atentă a biografiei şi activităţii fiecăruia. Dacă uneori, te afli într-o împrejurare, cum am fost de câteva ori în viaţă, erau manifestări ale deţinuţilor politici, s-a întâmplat - oameni cu ani grei de temniţă. Eu am fost întotdeauna cu respect faţă de ei pentru lupta lor, pentru libertate, pentru faptul că s-au sacrificat pentru ţară, asta nu înseamnă că eu aş promova o ideologie de acel tip, ba mai mult decât atât, la vremea cuvenită am scris şi un studiu pentru că mă acuza lumea, îmi spunea: Doamne eşti legionar!”, a susţinut Munteanu, afirmând că, mai mult, i-a îndemnat pe tineri să nu se alăture mişcărilor legionare.
Munteanu a mai afirmat că celor care îl critică acum ar trebui “să le fie ruşine”.
“În toate activităţile mele, eu am militat explicit negru pe alb şi nu aşa la modul acesta pe net. Am militat acolo cu zece milioane de oameni care voiau să ne distrugă şi ei voiau să ne distrugă nu pentru că am fost legionari, ci pentru că ceream democraţie, libertate, drepturile omului, integrarea României în Europa, într-o vreme în care domnii ăia tratau cu URSS. Noi când vorbeau de euroatlantism acum 25 de ani când semnau cu Moscova şi acum vin ăştia să-mi spună mie că vezi doamne eu sunt adversarul integrării României în UE, nu le e puţin ruşine”, a mai spus Marian Munteanu.
Marian Munteanu a mai invocat sprijinul internaţional de care a avut parte pentru a ieşi din închisoare, în 1990, afirmând că cei care îl critică sunt nemulţumiţi că vor rămâne fără finanţare.
“Eu am stat la închisoare pentru chestiunea asta. Ştiţi cum am ieşit de la închisoare pentru că au venit congresmani americani, deputaţi şi i-au cerut lui Iliescu să mă elibereze pentru că sunt nevinovat. Tot sunteţi cu netul, puneţi mâna şi citaţi netul şi vedeţi ce declarau congresmani americani. Pentru că asta am făcut să duc ţara asta în UE şi în NATO şi vin trei indivizi care primesc nişte bănuţi de nu ştiu unde şi sunt nemulţumiţi că nişte bugete acum o să dispară şi ei spun că vorbesc în numele Bucureştiului. Nu le e ruşine puţin!”, a spus Marian Munteanu, pierzându-şi cumpătul.
Întrebat dacă a semnat declaraţia de integritate cerută de România Curată, Munteanu a afirmat că a semnat „mai multe hârtii”.
Candidatul PNL la Primăria Generală le-a transmis liberalilor de la sectorul 1 că speră să nu fie demobilizaţi de reacţiile a 20-30 de ONG-uri “foarte active şi foarte bine finanţate".
”Îmi dau seama că valul de reacţii din partea unui anumit segment al societăţii civile, reprezentat de vreo 20-30 de ONG-uri foarte active şi foarte bine finanţate a creat un oarecare cutremur local, în zonele internetului. Sper să nu vă demobilizeze acest lucru”, a spus Munteanu.
Munteanu a afirmat că nu îl demobilizează acuzaţiile care i se aduc din partea societăţii civile. ”Indică o spaimă, spaima că oamenii îşi dau seama că este foarte probabil ca PNL, în această formulă, să câştige tot, toate sectoarele, primăria Generală. Cred că oamenii vor înţelege, mai clar, cât de mizerabile sunt anumite zone în care, în pofta de a obţine anumite beneficii, şi îi imaginează că ei reprezintă totul în ţara asta şi că reprezintă tot şi cuvântul lor”, a spus Munteanu.
”Sunt un partener corect şi, ştiu că sunt zvonuri, dar orice s-ar face, niciodată nu voi face nimic împotriva dumneavoastră”, a conchis Marian Munteanu.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: EXCLUSIV. Munteanu, despre Iohannis: Ca să se distanţeze trebuia să fi fost apropiat. I-a pus la punct pe unii - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe