Marius Lazăr, către Ponta: Nu vei câştiga autoritatea în PSD exersând reflexe staliniste

Fostul preşedinte al PSD Arad Marius Lazăr afirmă, joi, într-o scrisoare deschisă adresată lui Victor Ponta, că acesta nu va deveni cu adevărat preşedintele PSD dacă exersează "reflexe staliniste", excluzând şi intimidând "jumătatea" din partid care nu l-a votat la Congres.

Urmărește
1 afișare

Lazăr, care a deţinut funcţia de secretar executiv al PSD, secretar de stat în Ministerul Muncii şi preşedinte PSD Arad, afirmă, în scrisoarea deschisă adresată lui Ponta, că acesta se află pe scaunul de preşedinte al partidului, dar nu este încă preşedinte.

"Ai fost ales de jumătate plus ceva din partid ca să fii preşedintele tuturor social-democraţilor, nu ca să excluzi, suspenzi sau să intimidezi cealaltă jumătate! Sunt colegii tăi, nu duşmanii tăi! Ai fost ales de jumătate din partid ca să pui în valoare întregul potenţial al PSD, nu să dinamitezi organizaţii şi să comanzi decapitarea politică a unor oameni care au făcut performanţă şi care au credibilitate publică", se arată în scrisoarea lui Lazăr.

Acesta afirmă că "războiul" lui Ponta împotriva celor în stare să aducă voturi pentru PSD şi USL îl pun într-o lumină proastă.

"Ai fost ales de jumătate din partid ca să salvezi întregul! Ca PSD să se aşeze solid pe ambele picioare, nu să şchiopăteze prin toate gropile! Ai fost ales în fruntea partidului să îl păstrezi mare şi puternic, nu să îl faci mic şi să îl pui, vrând-nevrând, în coşul liberalilor! Nu vei câştiga respectul partenerilor politici şi al opiniei publice şi nici autoritatea legitimă în partid exersând reflexe staliniste, făcând pe Băsescul PSD-ului", mai scrie fostul lider PSD Arad.

Acesta îi reproşează lui Ponta că "învrăjbeşte" partidul şi îi împarte pe membri în buni şi răi, după pofta "ranchiunei" sale.

"Renunţă la obsesia de a ne da afară din casa noastră pe cei care gândim altfel decât tine! Respectă-i pe foştii preşedinţi. Mâine inevitabil vei fi şi tu un fost. Partidul nu începe şi nu se termina nici cu tine, nici cu Geoană, nici cu Năstase!", se mai arată în scrisoarea deschisă.

Lazăr îi mai reproşează lui Ponta faptul că a recurs doar la acţiuni "de carton şi de ceară" şi că recurge la "cascade de declaraţii superficiale, excesiv ironice" şi la "un cumul de aroganţă".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, că senatorul Ion Toma a fost suspendat din partid pentru o perioadă nedeterminată, propunerea PSD Olt de excludere a acestuia fiind "amânată" până la o "discuţie lămuritoare", care va avea loc lunea viitoare.

Ponta a mai declarat, după BPN, că, împreună cu Adrian Năstase şi cu Ion Iliescu, se va întâlni săptămâna viitoare cu Mircea Geoană şi cu Ion Toma pentru a vedea dacă aceştia mai "continuă" în PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici