- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (01.02.2013, 14:44)
- Marius Fratila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mark Gray: Suntem mulţumiţi de sursele folosite privind numărul miniştrilor cercetaţi pentru corupţie
Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat, vineri, că instituţia de la Bruxelles este mulţumită de diferitele surse guvernamentale şi nonguvernamentale din România folosite privind numărul de miniştri cercetaţi penal pentru corupţie menţionat în raportul MCV.
Urmărește
666 afișări
Mark Gray (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
"Este important de notat că în mai multe declaraţii din ultimele zile s-a sugerat că nu e niciun ministru anchetat. Am folosit o întreagă serie de surse, suntem mulţumiţi de acestea. Sunt atât guvernamentale, cât şi nonguvernamentale şi suntem încrezători în conţinutul raportului", a afirmat Gray, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.
El a subliniat că "datele problemei nu s-au schimbat" după clarificarea pe text făcută de Comisie.
"În esenţă, avem o ambiguitate care a fost în raport. Datele problemei nu s-au schimbat. Noi am considerat că a fost adecvat să schimbăm două cuvinte din raport pentru a clarifica faptul că vorbim despre cazuri confirmate, unde s-a făcut acuzarea de către procurori, (...) Din nou, insist că aceasta a fost făcută pentru a îndepărta o anume ambiguitate care a apărut după ce am publicat raportul. Am văzut în ultimele zile o întreagă serie de declaraţii serioase, dar şi contradictorii, şi am considerat adecvat să facem acea clarificare", a afirmat Gray.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
De asemenea, întrebat despre modalitatea în care a fost făcută modificarea, direct pe text, fără o informare publică şi întrebările privind credibilitatea pe care le implică, oficialul CE a punctat că această clarificare a fost făcută în mod "transparent", nefiind ascunsă de nimeni.
"Nu a fost ascuns de nimeni, cu certitudine. Pot să vă dau mai multe exemple de discuţii şi convorbiri telefonice avute ieri cu jurnalişti în care am fost cât se poate de transparenţi în a explica schimbarea pe care am făcut-o", a mai spus Gray.
Citeşte şi:
Antonescu, despre rectificarea din raportul MCV: Putem să ne închipuim că cineva ţi-a dat o cifră
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a comentat, vineri, rectificarea din raportul CE pe MCV, spunând: "Putem să ne închipuim că cineva ţi-a dat o cifră, şi nu ai numărat tu însuţi".
"Au fost erori, nu chestiuni confuze, ci erori în raport, în principal cea care s-a discutat şi a fost şi asumată ca atare de autorii raportului, chestiunea cu doi şi cu trei miniştri. E un lucru grav, nu e de joacă, atunci când numeri într-un raport oficial în numele unei instituţii de prestanţa şi de importanţa Comisiei Europene, când numeri miniştri pe care îi acuzi indirect de corupţie, e bine să numeri corect", a susţinut Antonescu.
"Putem să ne închipuim că cineva ţi-a dat o cifră, şi nu ai numărat tu însuţi, atunci când faci această confuzie", a subliniat preşedintele Senatului.
El a mai afirmat că nu oricine se află sub o acuzaţie de corupţie este corupt, până la sentinţa unei instanţe.
Liderul PNL a ţinut să menţioneze că vicepremierul Liviu Dragnea "nu stă", în prezent, sub vreo acuzaţie de corupţie, fiind vorba, în cazul acestuia, de aspecte care ţin de organizarea referendumului.
Crin Antonescu a mai ţinut să precizeze că nici Relu Fenechiu nu ar putea fi încadrat la "acuzaţii de corupţie".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Antonescu, despre rectificarea din raportul MCV: Putem să ne închipuim că cineva ţi-a dat o cifră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:13
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 08:46
Trump ameninţă să redobândească controlul asupra Canalului Panama