Marko: Ar fi bine ca preşedinţii ambelor Camere să fie din majoritatea guvernamentală

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, după şedinţa grupului Uniunii din Senat, că ar fi "benefic" ca preşedinţii ambelor Camere ale Parlamentului să facă parte din majoritatea guvernamentală, întrucât ar asigura o mai bună corelare între planurile Guvernului şi activitatea legislativă.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Marko: Ar fi bine ca preşedinţii ambelor Camere să fie din majoritatea guvernamentală

Marko: Ar fi bine ca preşedinţii ambelor Camere să fie din majoritatea guvernamentală (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Suntem într-o perioadă când este necesară o corelare cât mai bună între acţiunile şi proiectele Guvernului şi activitatea legislativă. Ne aşteaptă măsuri importante pe plan legislativ, proiecte de lege de reformă foarte importante şi, din acest punct de vedere, considerăm că, într-adevăr, ar fi benefic ca preşedintele Senatului, ca şi preşedintele Camerei să facă parte din majoritatea guvernamentală, fiindcă acest lucru ar asigura o mai bună corelare între planurile Guvernului şi activitatea legislativă a Senatului, respectiv a Parlamentului", a declarat Marko Bela.

Liderul Uniunii a adăugat că UDMR susţine continuarea demersului de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

În ceea ce priveşte problemele procedurale, Marko a susţinut că, în prezent, Constituţia permite revocarea preşedintelui Senatului în condiţiile în care în Regulament nu există dispoziţii foarte concrete cu privire la acest subiect.

El a spus că iniţial nu a avut dubii în legătură cu oportunitatea revocării ci privind procedura, Marko adăugând că personal a fost nevoit să citească deciziile Curţii Constituţionale legate de acest subiect.

"Aici pot să fac reproşuri tuturor, mie însumi şi tuturor celor care am fost senatori timp de cinci ani, începând cu 2005, fiindcă în 2005 Curtea Constituţională a adoptat o decizie de anulare a unor articole din Regulamentul Senatului şi, iată, că peste cinci ani lucrurile au rămas aşa. Nici cei care au condus Senatul, nici senatorii,din proprie iniţiativă nu s-au preocupat de remedierea acestei situaţii", a declarat preşedintele Uniunii.

Liderul UDMR a mai spus că parlamentarii Uniunii vor fi foarte atenţi la respectarea regulamentului şi la respectarea Constituţiei.

PDL a depus, joi, o cerere de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul grupului, Constantin Igaş, a precizat că solicitarea este semnată de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar şi şapte independenţi şi doi ai UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici