Marko: Aş fi ipocrit dacă aş spune că UDMR nu ar face niciodată o coaliţie cu alte partide

Vicepremierul Marko Bela a declarat, joi, la RFI, că ar fi "ipocrit" dacă ar spune că UDMR nu ar face niciodată o coaliţie cu alte partide, dar susţine ferm că nu sunt motive ca UDMR să părăsească Guvernul actual.

Urmărește
4 afișări

"Eu cred că nici nu se pune problema ca cineva să nu aibă posibilitatea de a denunţa acest protocol, dar sper să nu fie cazul. Orice protocol poate fi denunţat, poate fi rupt, dar nu am făcut această înţelegere pentru a ne gândi la ruperea protocolului", a declarat Marko Bela, întrebat dacă există posibilitatea denunţării protocolului coaliţiei, semnat miercuri.

Vicepremierul a declarat că UDMR este o formaţiune care încearcă să aibă un dialog cu toate partidele parlamentare, însă în prezent nu există motive să iasă din Guvern.

"Eu cred că UDMR este cunoscută ca o formaţiune care în mod firesc încearcă să aibă un dialog cu toate partidele politice din Parlamentul României. Indiferent dacă în acest moment suntem de partea guvernamentală, bineînţeles că avem interesul unui dialog şi cu colegii din opoziţie, dar este adevărat că actualmente avem o înţelegere, o alianţă cu cei din majoritatea guvernamentală", a explicat Marko Bela.

"În privinţa alegerilor din 2012, noi nu vom avea o alianţă electorală, nici cu actualii parteneri, nici cu alţii, niciodată nu am avut o astfel de alianţă electorală", a mai spus fostul lider al UDMR.

Întrebat dacă exclude o coaliţie cu actuala opoziţie, pe viitor, Marko Bela a răspuns: "Aş fi ipocrit dacă aş zice că niciodată, în niciun fel de condiţii, cu nimeni altcineva decât cu actualii parteneri. Aş fi ipocrit, pentru că au existat astfel de colaborări şi cu alţii, s-ar putea să mai existe, dar în acest moment eu nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să ne orientăm în altă direcţie".

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală. Documentul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici