Marko Bela: Este posibilă şi o coaliţie mai restrânsă PDL-UDMR
Liderul UDMR Marko Bela a declarat, duminică, după întâlnirea cu reprezentanţii PDL, că este posibilă şi formarea unei coaliţii mai restrânse PDL-UDMR, în cazul în care PNL va refuza să intre în această majoritate pentru constituirea Guvernului.
Marko Bela: Este posibilă şi o coaliţie mai restrânsă PDL-UDMR (Imagine: Mediafax Foto)
"Este posibilă o coaliție mai restrânsă PDL-UDMR, dar în continuare am dori o coaliție mai largă, cu participarea PNL", a declarat Marko Bela, precizând că în cadrul întâlnirii s-a stabilit că se poate merge şi în această formulă restrânsă, deşi nu este de dorit aşa ceva într-o perioadă de criză economică.
Marko Bela a mai spus că în cadrul discuțiilor cu liderii PDL s-au convenit principiile pe baza cărora cele două partide vor colabora în cazul în care se va forma o coaliţie majoritară.
Liderul UDMR a menţionat că s-a discutat despre principiile pe baza cărora va funcţiona această majoritate parlamentară, precizând că nu s-a vorbit despre funcții, portofolii sau algoritm pe baza căruia se vor împărți funcţiile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
"Am discutat o posibilă formulă de coaliţie, de modul în care se vor lua deciziile într-o astfel de coaliţie politică", a spus Marko Bela.
Despre posibilitatea ca PDL să desemneze premierul, Marko Bela a spus că UDMR nu a cerut funcția de premier şi niciun portofoliu, pentru că nu au discutat despre acest lucru.
La rândul său, preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, la finalul întâlnirii cu UDMR, că cele două formațiuni au făcut o "radiografie" a ceea ce nu a funcționat în alianțele PDL-PNL sau PDL-PSD, acele elemente care nu au funcționat din cauza protocolului sau din cauza comportamentului unor persoane. El a dat ca exemplu PSD, când în Guvern nu existau niciun fel de probleme, iar în Parlament sau în afara sediului Guvernului parlamentarii PSD criticau toate acțiunile Guvernului.
"Nu a existat niciun fel de disciplină guvernamentală, parlamentară de respectare a deciziilor", a mai spus Boc, vorbind despre lipsa unui consiliu de coordonare la nivel parlamentar între PSD şi PDL, deşi acest for exista în protocol şi putea aplana aceste discuții.
Boc a mai afirmat că încrederea nu poate fi suplinită într-o astfel de relație de coaliţie, dar a menționat că este nevoie de documente clare, transparente pe baza cărora să funcţioneze o astfel de majoritate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
astăzi, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria