Marko Bela: O declaraţie a Parlamentului trebuie examinată de comisiile de politică externă

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, miercuri, în plenul Camerelor, că o eventuală declaraţie a Parlamentului trebuie să fie examinată anterior de comisiile de politică externă, de către toţi liderii şi toate partidele politice şi nu ar trebui impusă "pe bază de majoritate sau pe bază de opoziţie".

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: O declaraţie a Parlamentului trebuie examinată de comisiile de politică externă

Marko Bela: O declaraţie a Parlamentului trebuie examinată de comisiile de politică externă (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

El a afirmat, în acest context, că se teme pentru prestigiul Legislativului şi pentru ceea ce Uniunea a construit, împreună cu celelalte partide parlamentare, în privinţa relaţiilor interetnice.

"Mă tem când se vine cu o declaraţie probabil bazată eventual pe patimi reale, pe supărări reale, dar o declaraţie care totuşi se referă la relaţiile dintre cele două ţări, România şi Ungaria, care atinge o chestiune de politică externă extrem de importantă", a apreciat el.

Senatorul Uniunii a subliniat că, în România, "cuvântul cel mai grav, cuvântul cel mai important" îl are Parlamentul României.

Potrivit afirmaţiilor sale, o astfel de declaraţie va avea, în mod firesc, un impact asupra relaţiilor României cu o altă ţară "foarte importantă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici