Marko Bela: UDMR nu acceptă sacrificii suplimentare pentru cei săraci faţă de cele deja adoptate

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Uniunea nu acceptă sacrificii suplimentare pentru cei săraci faţă de măsurile de austeritate deja adoptate.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: UDMR nu acceptă sacrificii suplimentare pentru cei săraci faţă de cele deja adoptate

Marko Bela: UDMR nu acceptă sacrificii suplimentare pentru cei săraci faţă de cele deja adoptate (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

El a subliniat că programul de austeritate trebuie să se încheie la 30 decembrie şi că acesta trebuie să fie însoţit de reducerea şi reforma instituţiilor statului şi de stimularea economiei cu scopul relansării ei.

Liderul UDMR a menţionat că, sâmbătă, la Târgu Mureş, se va întruni Consiliul Reprezentanţilor UDMR, prilej cu care vor fi adoptate propuneri de relansare a economiei, care ulterior vor fi discutate cu partenerii din coaliţie.

El a reiterat faptul că există o structură extrem de birocratică la nivel central şi la nivelul deconcentratelor, care trebuie reformată.

"Trebuie să facem acest lucru urgent şi depinde de fermitatea partidelor care formează coaliţia", a ţinut să sublinieze liderul UDMR, care a adăugat că unii colegi din Guvern nu sunt dispuşi să acţioneze foarte repede şi foarte ferm.

"Noi nu vrem să fim parteneri în astfel de tergiversări", a subliniat Marko Bela.

Printre măsurile de stimulare a economiei, preşedintele Uniunii a amintit creditarea IMM-urilor şi desfiinţarea impozitului minim şi înlocuirea cu impozitul forfetar pentru anumite domenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici