- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marko nu exclude participarea UDMR la guvernare, după prezidenţiale
Preşedintele UDMR, Marko Bela, nu exclude o eventuală participare a Uniunii la guvernare după alegerile prezindenţiale, însă numai în anumite condiţii, printre care şi cea a existenţei unui guvern majoritar.
Marko nu exclude participarea UDMR la guvernare, după prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)
Marko Bela a declarat, luni, în comuna clujeană Sic, că nu a discutat cu lideri ai PSD şi PDL pe tema unei viitoare guvernări în cazul în care PSD ar fi eliminat de la guvernare.
"Nu am purtat discuţii de formare a guvernului nici cu PDL, nici cu PSD. Eu nu exclud o participare a UDMR într-un viitor guvern, dar cred că, în acest moment, dezideratul prioritar trebuie să fie alegerile prezidenţiale, iar după acestea să vedem dacă actualul guvern merge mai departe sau eventual va avea loc o schimbare", a afirmat Marko.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
El a spus că liderii UDMR nu au făcut "niciun fel de speculaţii" legate de schimbarea guvernului înainte de alegerile prezindenţiale şi că o eventuală schimbare nu va fi provocată de Uniune.
"Nici înainte de prezidenţiale, nici după nu noi vom fi cei care am impune o schimbare. Eu nu exclud o astfel de schimbare nici înainte de prezidenţiale, dar aceste alegeri vor crea o situaţie de cinci ani prin care putem evolua şi într-o viitoare guvernare", a afirmat Marko.
Potrivit acestuia, o eventuală participare la guvernare a UDMR ar trebui gândită după alegerile prezidenţiale, dar acest lucru ar depinde de anumite condiţii.
"Nu mă refer numai la ponderea UDMR într-un anumit guvern sau la programul de guvernare, ci la o susţinere majoritară. Fără o susţinere majoritară, un guvern nu poate face faţă provocărilor crizei, iar acest lucru se vede foarte bine şi acum, când nu avem un guvern majoritar. Avem două partide aliate, dar care nu s-au închegat ca o coaliţie", a afirmat preşedintele UDMR.
Acesta a participat în comuna clujeană Sic la comemorarea a 292 de ani de la invazia tătară din 1717, când majoritatea locuitorilor au fost ucişi.
Premierul Boc ar intenţiona să o remanieze pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la 1 septembrie, iar PDL tatonează 18 parlamentari PSD pentru a-i racola şi determina ruperea coaliţiei, sunt câteva scenarii luate în calcul de PSD, potrivit unei note a staff-ului de campanie prezidenţială.
Scenariul luat în calcul de staff-ul de campanie al PSD presupune că o primă mutare ar consta în racolarea, de către PDL, a unor parlamentari PSD şi PNL, în condiţiile în care s-ar purta deja "discuţii structurate" cu UDMR şi reprezentanţii minorităţilor pentru supravieţuirea Cabinetului Boc, după ieşirea PSD de la guvernare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO