- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marko: UDMR îşi asumă un program de guvernare ce conţine şansa regândirii economiei
Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, în plen, că Uniunea îşi asumăm un program guvernamental care conţine şansa regândirii economiei, a administraţiei precum şi continuarea reformei în educaţie şi în domeniul drepturilor minorităţilor.
Marko: UDMR îşi asumă un program de guvernare ce conţine şansa regândirii economiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
"UDMR îşi asumă răspunderea guvernării împreună cu PDL fiindcă suntem convinşi că avem nevoie de un guvern stabil, capabil să rezolve problemele urgente ale ţării şi care să guverneze nu în detrimentul Parlamentului, ci într-o relaţie cât mai strânsă cu corpul legislativ al ţării, punând capăt unor litigii care ne-au încetinit enorm de mult în efortul nostru de a ne integra din toate punctele de vedere în Uniunea Europeană", a spus Marko Bela.
El a arătat că organizaţia pe care o conduce îşi asumă participarea într-o coaliţie guvernamentală într-o perioadă controversată, mai ales când Guvernul va trebui să ia măsuri ferme, dureroase, în interesul relansării economiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Marko Bela a mai spus că, dincolo de apartenenţa doctrinară, adevărata ideologie a UDMR este reconcilierea între minoritate şi majoritate, între grupuri sociale, între comunităţi, între programe şi că o comunitate minoritară niciodată nu are interesul confruntării diferitelor sciziuni şi rupturi în societate sau în viaţa politică pentru că, printr-o astfel de situaţie tensionată, ea va suferi în primul rând.
"În acest moment, clasa politică din România este divizată în mod dramatic şi riscăm să introducem această divizare în întreaga societate, în familii, la locurile de muncă. Nu avem voie să nu încercăm totul pentru a evita o astfel de ruptură şi să impunem care regulă generală a vieţii cotidiene suspiciunea, teama, duşmănia", a declarat preşedintele UDMR.
Liderul Uniunii a mai spus că maghiarii din România i-au trimis în Parlament pe parlamentarii acestei organizaţii pentru a căuta căile reconcilierii şi solidarităţii, "nu oricine şi nu cu orice preţ".
"Sunt păreri după care o organizaţie minoritară totdeauna trebuie să fie în guvern. Dacă aş accepta această teză eu însumi aş accepta că suntem inferiori faţă de dumneavoastră, fără un statut de sine-stătător, un fel de anexă a oricărei puteri, aş accepta că suntem inferiori", a subliniat senatorul.
El a mai menţionat că, în lunile trecute, Uniunea a demonstrat că nu este aşa, că aceasta îşi asumă programe şi proiecte ale opoziţiei.
Pe de altă parte, Marko a spus că un guvern care are în componenţă UDMR şi este susţinut şi de grupul minorităţilor din Camera Deputaţilor ar putea să ofere în continuare soluţii pentru îmbunătăţirea relaţiilor interetnice.
Marko a spus că un guvern în care Ministerul Culturii este condus de un politician maghiar ar putea să impună în continuare o schimbare de mentalitate, el declarându-şi convingerea că viziunea unui intelectual maghiar de prim rang poate să aducă o înnoire într-un domeniu atât de important şi de lăsat în urmă, cum este cultura.
Preşedintele UDMR a mai declarat că Uniunea îşi asumă un program guvernamental care conţine şansa regândirii economiei, a administraţiei precum şi continuarea reformei în educaţie, în domeniul drepturilor minorităţilor, el arătând că direcţia principală de acţiune guvernamentală, din punctul de vedere al UDMR, este, dincolo de măsurile luate în economie şi în domeniul fiscal, descentralizarea.
"Trebuie să renunţăm la ideea guvernului atotputernic şi omniprezent şi să lăsăm diferitele direcţii deconcentrate în subordinea consiliilor judeţene sau locale, păstrând la guvern instrumentele de inspecţie, control şi monitorizare", a opinat el.
"Noi nu vom uita ce am spus în opoziţie. Degeaba ne acuză unii de inconsecvenţă fiincă totdeauna vom fi consecvenţi cu programul nostru", a subliniat Marko Bela.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO