Marş cu făclii organizat de Tineretul Maghiar Ardelean la Târgu Mureş

Peste 350 de persoane au participat, marţi seara, la Târgu Mureş, la un marş cu făclii organizat de Asociaţia Tineretul Maghiar Ardelean (TMI) Mureş, împreună cu Cercul de Prieteni Jobbik, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
12 afișări

Peste 350 de tineri, membri şi simpatizanţi ai TMI şi ai Cercului de Prieteni Jobbik, s-au strâns, marţi seara, la ora 19.00, la statuia poetului Petofi Sandor din centrul oraşului, de unde au pornit cu făclii spre Monumentul Secuilor Martiri.

Manifestanţii au cântat melodii închinate eroilor Revoluţiei paşoptiste, străbătând mai multe străzi ale oraşului, cu făclii şi steaguri.

Reprezentanţii celor două organizaţii au declarat că marchează în acest fel Revoluţia paşoptistă şi idealurile de libertate, pentru care au luptat şi tineri.

"În fiecare an, este o obişnuinţă deja în Târgu Mureş că apar nişte tineri cu făclii şi drapele, prin care comemorăm tinerii din 1848. Considerăm că libertatea, în momentul de faţă, o putem datora şi lor", a declarat purtătorul de cuvânt al TMI, Simon Zsolt.

(Agenţia MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de purtătorul de cuvânt al TMI, Simon Zsolt, disponibilă în cadrul Serviciului Audio, care poate fi accesat la adresa de internet www.news.mediafax.biz)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici