Martonyi despre Turcia: UE trebuie să transmită mesajul politic că extinderea nu s-a terminat

Ministrul ungar de Externe, Martonyi Janos, susţine că UE trebuie să transmită, în cazul negocierilor de aderare a Turciei, semnalul politic că extinderea nu s-a terminat, ci continuă, iar statele care îndeplinesc condiţiile pot adera la UE, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
4 afișări

Martonyi Janos a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Cluj, că Ungaria speră să deschidă un capitol de aderare a Turciei în timpul mandatului său de preşedinţie a UE.

"Încercăm să avansăm stadiul tratativelor de aderare cu Turcia. Ne vom bucura dacă vom reuşi să deschidem un capitol al tratativelor de aderare în mandatul nostru de preşedinţie a UE. Considerăm o prioritate să existe o mişcare înainte, chiar dacă este vorba de un avans lent, dar să existe. În principiu, UE trebuie să transmită mesajul politic că extinderea nu s-a terminat, ci continuă, iar cei care îndeplinesc condiţiile pot adera la UE", a afirmat Martonyi Janos.

Martonyi s-a întâlnit, luni, la Cluj, cu episcopii bisericilor tradiţionale maghiare, a vizitat Universitatea "Sapientia" şi Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) şi a ţinut o prelegere la Biblioteca Centrală Universitară (BCU).

De asemenea, Martonyi a avut o întrevedere cu primarul Sorin Apostu şi va avea o întâlnire şi cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici