Martonyi: Diplomaţiile ungară şi română sunt unite de interesul comun privind politica energetică

Ministrul de Externe al Ungariei, Martonyi Janos, consideră că diplomaţia ungară şi cea română sunt unite de interesul comun privind politica energetică, în condiţiile în care dependenţa de un singur furnizor de energie implică riscuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
4 afișări

Martonyi a declarat, luni, la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) din Cluj, că dependenţa de surse de energie din exterior este importantă în ambele state.

"Am putea face un pas înainte în ceea ce priveşte politicile în domeniul energiei. Diplomaţia maghiară şi română sunt unite de interesul comun privind politica energetică. Dependenţa de surse de energie din exterior e importantă în ambele state. Securitatea energetică e importantă, nu e benefic să depindem de un singur furnizor de energie, care implică riscuri. Nici economic, nici politic nu e benefică o astfel de situaţie. Interesele şi politicile sunt comune din acest punct de vedere", a spus Martonyi.

El a amintit că o politică europeană bună, din punctul de vedere al Ungariei şi al României, este cea agricolă comună.

"Există probleme în agricultura europeană, dar fără o agricultură puternică nu există integrare europeană. Avem nevoie de politica agricolă comună a UE şi nu vom permite abrogarea ei", a subliniat ministrul ungar de Externe.

Martonyi s-a întâlnit, luni, la Cluj, cu episcopii bisericilor tradiţionale maghiare, a vizitat Universitatea "Sapientia" şi Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) şi a ţinut o prelegere la Biblioteca Centrală Universitară (BCU).

De asemenea, diplomatul de la Budapesta a avut întrevederi cu primarul Sorin Apostu şi cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici