- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Martonyi: Strategia Dunării e un simbol, înseamnă deschiderea UE şi acceptarea diversităţii
Ministrul de Externe al Ungariei, Martonyi Janos, consideră că Strategia Dunării, lansată de Uniunea Europeană la sfârşitul anului trecut, este un simbol şi "înseamnă deschiderea europeană şi acceptarea diversităţii", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Martonyi a declarat, luni, la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) din Cluj, că documentul include şi un concept unitar privind politica energetică, menţinerea culturii şi a educaţiei, dar şi dezvoltarea macroregională.
"Strategia Dunării e un simbol, înseamnă deschiderea UE şi acceptarea diversităţii, o colaborare a 14 state, din care opt sunt membre ale UE. Aceasta include şi un concept unitar privind politica energetică, menţinerea culturii şi educaţiei, transporturile, nu numai pe apă, ci şi pe căile ferate, include şi dezvoltarea macroregională. Dacă avem un interes al Europei Centrale, acesta este strategia Dunării. Ceea ce am distrus acum un secol construim din nou, nu doar spiritul central european, ci şi infrastructura", a spus Martonyi Janos.
El a susţinut că, pentru realizarea proiectelor cuprinse în Strategia Dunării, se pot accesa fonduri de la nivel european.
"Uniunea Europeană este una extrem de mare, astfel de strategii pot fi închipuite, iar cea a Dunării nu e prima de acest fel. A existat o strategie a ţărilor baltice", a precizat ministrul ungar de Externe.
Comisia Europeană a aprobat, în 8 decembrie 2010, şi a publicat Strategia UE pentru regiunea Dunării, elaborată de statele riverane care au analizat şi evaluat nevoile reale ale regiunii Dunării şi au propus un document agreat atât la nivel politic, cât şi tehnic.
Strategia Dunării este un proiect al UE la care sunt invitate să participe şi statele terţe riverane.
Conform calendarului preşedinţiei ungare a UE, strategia urmează să fie supusă aprobării Consiliului European în 18 aprilie şi adoptării, în 24 iunie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO