- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Măsurile anticriză, adoptate prin ordonanţă de urgenţă
Măsurile anticriză vor fi adoptate printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru a intra imediat în vigoare, şi vor face parte dintr-un capitol separat al bugetului, nu din bugetele ministerelor, a declarat preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, după întâlnirea grupurilor de lucru cu premierul Emil Boc.
Măsurile anticriză, adoptate prin ordonanţă de urgenţă (Imagine: Mediafax Foto)
"Am cerut premierului ca măsurile anticriză să fie curpinse într-un capitol separat al bugetului şi să nu fie prinse pe fiecare ordonator, pentru ca ministerele să nu poată redistribui sumele pentru alte cheltuieli. Premierul a salutat această propunere (...) Am discutat ca planul de criză să fie adoptat imediat, prin ordonanţă de urgenţă, să intre în vigoare fără să mai aşteptăm până când se aprobă bugetul în Parlament", a spus Corâci.
El a adăugat că patronatele sunt mulţumite de structura sumelor alocate, arătând că 45% din acestea sunt îndreptate către măsuri economice financiare, 25% spre ajtoare sectoriale şi doar 30% către protecţie socială.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"Dacă 70% din bani sunt către sprijinirea economiei şi doar 30% pentru măsuri sociale, acest plan va avea rezultate bune", a mai spus Corâci.
El a adăugat că partenerii sociali au cerut desfiinţarea unor agenţii neguvernamentale, în condiţiile în care cheltuielile acestora depăşesc 1,5 miliarde euro, iar sumele colectate se cifrează undeva la 0,5% din PIB.
Măsurile anticriză discutate de Guvern cu sindicatele şi patronatele vor determina, în cazul includerii în bugetul pe 2009, un minus de venituri la bugetul general consolidat de 34 miliarde lei (echivalent a 5,9% din PIB) şi vor permite încasări la buget de doar 5,9 miliarde lei (circa 1% din PIB), conform unui centralizator al măsurilor anticriză transmis de Ministerul Finanţelor către sindicate şi patronate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO