Matteo Salvini riscă până la şase ani de închisoare pentru că a împiedicat 100 de migranţi să debarce în Italia

Un procuror italian a cerut sâmbătă unui judecător condamnarea liderului partidului de dreapta Lega, Matteo Salvini, la şase ani de închisoare pentru decizia lui din 2019 de a împiedica debarcarea a peste 100 de migranţi în ţară.

Urmărește
1546 afișări
Imaginea articolului Matteo Salvini riscă până la şase ani de închisoare pentru că a împiedicat 100 de migranţi să debarce în Italia

Matteo Salvini, ministru de Interne atunci, care este în prezent vicepremier şi ministrul Transporturilor în guvernul Giorgia Meloni, a fost acuzat de răpire şi aşteaptă sentinţa în urma deciziei sale care i-a lăsat pe migranţi blocaţi pe mare, relatează Reuters.

Procurorii au dispus atunci sechestrarea navei lor şi evacuarea persoanelor aflate la bord.

Sâmbătă, procurorul a cerut încarcerarea lui Salvini în cadrul unei audieri în oraşul sicilian Palermo. Un verdict este aşteptat până la jumătatea lunii octombrie.

O condamnare definitivă i-ar putea interzice lui Salvini să deţină funcţii guvernamentale.

Aş face totul din nou: apărarea frontierelor de imigranţii ilegali nu este o crimă”, a scris Salvini într-o postare pe X.

În timpul celor 14 luni în care a fost ministru de Interne, Salvini a oprit mai multe ambarcaţiuni să debarce în Italia într-un efort de a opri fluxul de migranţi. El a acuzat în mod regulat organizaţiile caritabile de salvare a migranţilor că încurajează efectiv traficul ilegal de persoane.

Partidul Liga al lui Salvini face parte din guvernul de centru-dreapta al lui Meloni.

Este de necrezut că un ministru al Republicii Italiene riscă şase ani de închisoare pentru că şi-a făcut datoria de a apăra frontierele naţiunii, aşa cum prevede mandatul primit de la cetăţeni”, a declarat Meloni într-o postare pe X.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici