Meleşcanu: Amânarea aderării la Schengen, cel mai spectaculos eşec al României în relaţia cu UE

Preşedintele Comisiei de Apărare a Senatului, Teodor Meleşcanu (PNL), a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că amânarea aderării la Schengen era o decizie de aşteptat, precizând că este unul dintre eşecurile cele mai spectaculoase ale României în relaţia cu UE, care trebuie asumat real.

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Amânarea aderării la Schengen, cel mai spectaculos eşec al României în relaţia cu UE

Meleşcanu: Amânarea aderării la Schengen, cel mai spectaculos eşec al României în relaţia cu UE (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a spus, răspunzând unei întrebări, că afirmaţia ministrului ungar de Interne merită comentată.

Meleşcanu, fost ministru de Externe, a precizat că "era o decizie de aşteptat şi unul dintre cele mai spectaculoase eşecuri".

"Era o decizie aşteptată. E unul dintre eşecurile cele mai spectaculoase pe care România le-a avut în relaţia cu UE. E o responsabilitate care trebuie asumată", a susţinut liberalul.

Senatorul PNL a mai spus că acest eşec al României nu este doar unul politic, ci unul care afectează viaţa cetăţenilor.

"Acest eşec trebuie să fie asumat, iar guvernarea să ia măsuri în acest sens, în aşa fel încât să nu fie doar o asumare politică la nivel declarativ, la televiziuni, ci o asumare reală. Nu pot să-mi explic cum un stat ca România, după atâtea semnale primite de la nivel înalt, cum ar fi cele date de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, să nu fie capabilă să negocieze măsurile care să-i permită realizarea acestui obiectiv", a conchis Meleşcanu.

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu va avea loc în martie, cele două ţări putând fi integrate în spaţiul Schengen cel mai devreme în octombrie, a declarat, miercuri, ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, citat de agenţia dpa, conform NZZ.ch.

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile ministrului ungar de Interne au fost "redate greşit", precizând că partea ungară s-a angajat să susţină intrarea României în Schengen la termenul stabilit, în martie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici