Meleşcanu: Din totalul producţiei industriei naţionale de apărare, MApN şi MAI le revine 0,01%

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, a pledat, marţi, pentru emiterea de comenzi companiilor din industria de apărare de către MApN şi MAI, specificând că cele două ministere au comenzi, în prezent, de doar 0,01% din capacitatea de producţie a acestor companii.

Urmărește
13 afișări

"La ora actuală, din totalul producţiei industriei naţionale de apărare, Ministerului Apărării şi MAI le revine 0,01%. Este evident că această industrie trebuie să aibă comenzi din partea instituţiilor din domeniul apărării, desigur, comenzi în funcţie de necesităţile lor şi de fondurile de care dispun", a declarat Teodor Meleşcanu.

El a mai spus că, în lipsa comenzilor naţionale, companiile duc "o luptă de supravieţuire".

"O industrie naţională de apărare nu poate funcţiona fără comenzi în primul rând naţionale. Am avut discuţii inclusiv cu delegaţii din alte state pentru cumpărarea de exemplu de transportoare. Primul lucru pe care l-au întrebat este: Armata Română câte a cumpărat? În momentul în care tu nu cumperi produsul respectiv şi nu îl ai în dotare, ce încredere să aibă un străin să-ţi comande produsul respectiv?", a adăugat Meleşcanu.

El a făcut aceste declaraţii după şedinţa de marţi a Comisiei de apărare din Senat, pe a căreia ordine de zi a figurat audierea conducerii Companiei Naţionale Romarm, a SC Fabrica de arme Cugir SA şi SC Uzina Mecanică Cugir SA, pe problematica specifică domeniului industriei de apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici