- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Meleşcanu, după şedinţa CSAT, despre participarea în Ciad: Rămâne cum am vorbit
Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, după şedinţa CSAT, întrebat dacă s-a discutat despre participarea României la misiunea din Ciad, că "rămâne cum am vorbit".
Meleşcanu, după şedinţa CSAT, despre participarea în Ciad: Rămâne cum am vorbit
Şedinţa CSAT a durat aproximativ trei ore.
La ieşire, Meleşcanu a declarat că în şedinţa CSAT s-a discutat despre summitul NATO, iar "pregătirile merg bine".
Întrebat dacă în şedinţa CSAT s-a discutat despre participarea României la misiunea din Ciad, Meleşcanu a răspuns: "Rămâne cum am vorbit".
Preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, generalul Henri Bentegeat, a declarat, vineri, că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, înaintea şedinţei CSAT, şeful statului transmiţându-i că România nu a decis dacă trimite forţe militare în Ciad.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Întrebat dacă a fost informat despre intenţia României de a trimite trupe militare în Ciad, Bentegeat a afirmat că preşedintele Băsescu i-a transmis că România nu a luat încă o decizie în acest sens, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării fiind singurul cadru care poate hotărî trimiterea de trupe în fara ţării.
Preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene s-a întâlnit cu şeful statului înaintea şedinţei CSAT.
Henri Bentegeat a precizat că misiunea UE în Ciad este în primul rând umanitară, având ca scop protejarea lagărelor de refugiaţi, în condiţiile în care, doar în estul Ciadului sunt 400.000 de refugiaţi. El a menţionat că durata acestei misiuni este limitată la un an, urmând să fie înlocuită de o misiune a ONU.
El a adăugat că misiunea UE a primit acceptul şi din partea Consiliului de Securitate al ONU, având, de asemenea, întregul suport al Statelor Unite ale Americii. Bentegeat a ţinut să mai precizeze că, deşi condiţiile legate de climă şi de logistică sunt destul de dificile pentru misiunea din Ciad, nu există ameninţări directe la adresa forţelor militare europene.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO