Meleşcanu: PNL nu va ceda niciun fotoliu de parlamentar în favoarea PD

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat că partidul din care face parte nu are de gând să cedeze în favoarea PD niciun fotoliu de parlamentar din cele vacantate şi care revin Alianţei DA.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: PNL nu va ceda niciun fotoliu de parlamentar în favoarea PD

Meleşcanu: PNL nu va ceda niciun fotoliu de parlamentar în favoarea PD

Singura concesie pe care liberalii sunt dispuşi să o facă este un schimb de circumscripţie pentru ca democraţii să aibă reprezentant în judeţele în care nu au niciun parlamentar.

"PNL nu are cum să renunţe la un post de parlamentar. Putem să schimbăm o circumscripţie, dar să renunţăm nu are rost şi niciun fel de bază. Noi am mai avut vreo două încercări şi vom încerca din nou fiindcă sunt câteva judeţe care şi pe noi ne interesează foarte mult, cum sunt Sibiu sau Dâmboviţa, unde nu avem deloc reprezentanţi. Sunt astfel de situaţii şi dorim să le rezolvăm", a declarat vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu, vineri, într-o conferinţă de presă în Bistriţa-Năsăud.

Meleşcanu a amintit că, potrivit Protocolului Alianţei DA, PD şi PNL au candidat pe liste comune la Senat şi Camera Deputaţilor.

"Când colegii de la PD au ieşit de la guvernare, noi ne-am înţeles ca, indiferent de cum evoluează situaţia, să fim de acord, în cazul în care se vacantează un post de deputat sau senator, indiferent de cine urmează, că-i de la PD sau PNL, să fim de acord ca postul respectiv să fie ocupat. Aşa cum se ştie, este nevoie de semnătura ambilor co-preşedinţi. Până acum, sistemul n-a funcţionat, spunându-se că de la noi intră mai mulţi, de la ei mai puţini, şi aşa este, dar dacă am stabilit o regulă trebuie să ne ţinem de ea", a spus Meleşcanu.

Liderul PNL a adăugat că din punctul de vedere al liberalilor "nu există nici cea mai mică rezervă ca oricine vine atunci când se vacantează un post să-l ocupe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici