Meleşcanu: Stănişoară a dat răspunsuri nesatisfăcătoare; Stănişoară: Meleşcanu nu m-a întrebat nimic
"Partea proastă este că în continuare n-am primit răspunsuri la o serie de întrebări. Au fost foarte multe întrebări, răspunsurile au fost de ordin general. Din păcate, pe mine nu m-au convins", a spus Meleşcanu.
El a precizat că una dintre aceste întrebări al căror răspuns nu l-a convins e legat de afacerea Ciorogârla şi de locul unde se află armele.
"La afacerea de spionaj, între ghilimele, a lui Floricel, nu am reuşit nici până acuma să înţelegem dacă dânsul a avut acces la informaţii clasificate şi cât de secrete", a adăugat Meleşcanu.
Ministrul Stănişoară a precizat însă că a răspuns la toate întrebările.
"Eu nu l-am auzit pe domnul preşedinte al Comisiei de la Senat, dar ceea ce pot să vă spun este că dânsul n-a pus nicio întrebare. Eu am considerat că a fost mulţumit", a răspuns ministrul.
Temele principale ale acestor audieri sunt legate de incidentul de la Ciorogârla şi de "cazul Floricel", adică scurgerile de informaţii de la Ministerul Apărării.
Unsprezece militari au fost trimişi în judecată, în 2 martie, în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, pentru furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
În ceea ce priveşte scurgerile de informaţii din Ministerul Apărării, recent, Floricel Achim, subofiţer la Divizia I Infanterie, şi cetăţeanul bulgar Marinov Zikolov au fost arestaţi preventiv pentru trădare prin transmitere de secrete şi spionaj, fiind acuzaţi că au manipulat informaţii de natură să pună în pericol securitatea naţională. Informaţiile ajungeau la un angajat al ambasadei Ucrainei la Bucureşti.
Citeşte şi:
MApN, parte civilă în dosarul privind furtul armelor de la Ciorogârla
Şapte din cei 11 militari anchetaţi în cazul de la Ciorogârla, rămân în arest