Meleşcanu: Sunt convins că Stolojan şi Becali nu se vor duce la PE chiar dacă vor fi aleşi

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că este convins că atât Theodor Stolojan, preşedintele PLD, cât şi George Becali, liderul PNG-CD, nu vor merge în Parlamentul European chiar dacă vor fi aleşi.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Sunt convins că Stolojan şi Becali nu se vor duce la PE chiar dacă vor fi aleşi

Meleşcanu: Sunt convins că Stolojan şi Becali nu se vor duce la PE chiar dacă vor fi aleşi

"Pe lista noastră, doar începând cu locurile 43-45 avem oameni care probabil nu s-ar duce în Parlamentul European. E vorba de Norica Nicolai, de Bogdan Olteanu şi de încă un coleg. Toţi cei care sunt pe locuri eligibile, dacă vor fi votaţi, sunt oameni care vor merge la PE şi îşi vor face treaba", a declarat Meleşcanu citat de corespondentul MEDIAFAX.

Teodor Meleşcanu a susţinut că pentru multe partide miza alegerilor europene pare să fie mai degrabă o miză de politică internă.

"Foarte mulţi au pe liste oameni care, în mod evident, nu vor merge niciodată la Parlamentul European, ceea ce mie mi se pare că este foarte grav pentru credibilitatea partidelor politice. Şi la noi ar fi putut exista această tendinţă. Ne puteam pune pe liste şi puteam folosi vizibilitatea pe care o avem pentru a aduna voturi după care să le spunem oamenilor că noi rămânem să ne vedem de treabă pe acasă. Domnul Stolojan şi domnul Becali sunt convins că nu se vor duce la PE", a adăugat Teodor Meleşcanu.

Vicepreşedintele PNL a spus că, pentru PNL, problema esenţială, ca partid, este să reuşească, în timpul campaniei electorale pentru PE, să se concentreze pe temele europene.

"Din păcate nu s-a întâmplat aşa, dar au apărut problemele din Italia şi oamenii au reuşit să înţeleagă, de data aceasta de o manieră directă, că parlamentarii au şi ei un mandat foarte important la nivel european, acela de a-i proteja pe cetăţenii români. Regret faptul că parlamentarii PD nu au fost la vot, dar iată că s-a dovedit faptul că Parlamentul European este capabil, într-o chestiune în care afectează cetăţenii străini, să adopte o poziţie care să răspundă intereselor noastre. Pentru noi această întâmplare dovedeşte importanţa pe care o are PE şi trebuie ca acolo să trimitem oameni care să fie capabili nu numai să reprezinte interesele partidelor lor, dar să înţeleagă că sunt foarte multe cazuri în care în Parlamentul European trebuie să reprezinţi interesele României", a declarat Meleşcanu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici