Membri ai PDL Hunedoara au cotizat, în 2010, cu sume depăşind valoarea a zece salarii minime brute

Filiala judeţeană Hunedoara a PDL a avut, în 2010, un buget de peste 362.000 de lei, sumă adunată din cotizaţii, donaţii şi alte venituri, unii membri de partid cotizând cu sume care depăşesc valoarea a zece salarii minime brute pe ţară, se arată într-un raport al Autorităţii Electorale Permanente.

45 afișări

În perioada 21-28 februarie, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut un control financiar, pentru anul 2010, la organizaţia judeţeană a PDL Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma verificărilor, au fost stabilite veniturile PDL Hunedoara, care depăşesc 362.000 de lei.

Într-un raport întocmit la sfârşitul controlului, sunt evidenţiate cotizaţii ale membrilor de partid în valoare de 186.808,25 lei, donaţii de 174.770 de lei şi alte venituri în valoare de 788,29 lei.

Mai mult, pentru că în urma verificărilor au fost identificaţi membri ai PDL Hunedoara care au plătit cotizaţii, de-a lungul anului, care însumate depăşesc valoarea a zece salarii minime brute pe ţară, Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat o listă nominală a acestora.

Potrivit reprezentanţilor PDL Hunedoara, cinci membri ai filialei au plătit anul trecut cotizaţii a căror valoare însumată depăşeşte zece salarii minime brute pe ţară, în alte cinci cazuri fiind vorba de donaţii cuprinse între 6.000 şi 10.000 de lei, donaţii făcute în perioada noiembrie-decembrie 2010.

Conform situaţiilor prezentate de PDL Hunedoara, pe primul loc în topul celor mai buni cotizanţi la partid se află parlamentarul hunedorean Viorel Arion, fost preşedinte interimar al organizaţiei judeţene până la conferinţa de alegeri de la sfârşitul săptămânii trecute, care a cotizat, în 2010, cu 18.111 de lei.

Pe poziţia a doua se situează directorul Hidrocentrale Haţeg, Ion Draghici. Acesta a cotizat în 2010 cu 14.200 de lei. Drăghici a fost învestit în funcţia de director al Hidrocentralei Haţeg în martie 2009.

Locul al treilea îi revine lui Emil Ignat, directorul coordonator al Direcţiei Silvice Hunedoara, care a cotizat şi el la PDL Hunedoara cu 11.050 de lei. Şi acesta a fost numit în funcţie în anul 2009.

Fostul director al Termocentralei Mintia, Cristian Vladu, a direcţionat şi el către partid o cotizaţie totală de 10.000 de lei în anul 2010.

Acesta a fost schimbat din funcţie în urma scandalului iscat de înregistrările efectuate în timpul campaniei electorale din Colegiul Haţeg, potrivit cărora Vladu se lăuda cu banii cu care susţine organizaţia PDL şi totodată explica traseul împărţirii funcţiilor publice în judeţ.

Locul său la conducerea Termocentralei Mintia a fost luat de Mircea Tiberiu Borca, care ocupă poziţia a cincea în topul celor mai buni cotizanţi la partid cu suma de 9.743 de lei. În prezent, Borca este preşedintele PDL Deva şi va fi candidatul democrat-liberalilor pentru funcţia de primar al municipiului.

Controalele AEP au fost făcute în baza legii 334/2006, lege care are drept scop asigurarea egalităţii de şanse în competiţia politică şi a transparenţei în finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

AEP verifică finanţările partidelor politice anual sau ori de câte ori este solicitat acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici