Membru USR, replică la acuzaţiile din partid: E trist că lupta pentru putere a ajuns aici

Mirel Axinte, membru al USR din 2018, răspunde nemulţumirilor şi discuţiilor legate de probleme ale organizaţiei din Giurgiu, respectiv contracte, de 5.000 lei fiecare, cu mai multe firme care aparţin unor membri de partid. El scrie pe Facebook că i se pare trist că lupta pentru putere a ajuns aici.

Urmărește
580 afișări
Imaginea articolului Membru USR, replică la acuzaţiile din partid: E trist că lupta pentru putere a ajuns aici

Membru USR, replică la acuzaţiile din partid: E trist că lupta pentru putere a ajuns aici

Axinte oferă explicaţii şi despre rezultatele USR Girgiu în campania electorală, precizând că organizaţia a avut la europarlamentare a treia creştere pe ţară. Acesta a adăugat că „e trist că lupta pentru putere din USR a ajuns aici, à la PNŢCD”.

Redăm integral postarea lui Mirel Axinte făcută, luni, pe Facebook.

„Giurgiu era o lume străină USR-ului. În 2016 a avut 2,9%. Ăsta e Giurgiu. În 1996, anul victoriei CDR/Constantinescu, în Giurgiu primăria a fost câştigată de candidatul PSM, un mafiot local, domnul Iliescu. Apoi a mai câştigat-o de 3 ori şi a preluat şi PNL local. USL a fost pe cai mari şi aşa a rămas. Giurgiu nu e doar un judeţ roşu, e un judeţ în care forţa transpartinică a PSD-PNL-ALDE e mai mare decât în majoritatea judeţelor. Să nu uităm că preşedintele PNL Giurgiu spunea în primăvară că vrea amnistie. În Giurgiu e o o colcăială transpartinică şi de înrudire (sunt rude unii cu alţii, transpartinic - azi se văd verişorii la grătar, mâine se duc fiecare la partidul lui). Într-un judeţ cu puţini oameni independenţi, în afara reţelelor clientelare, cu puţine resurse umane de "tip USR".

USR Giurgiu a avut la aceste europarlamentare a 3 a creştere pe ţară (dacă luăm Bucureşti ca o singură filială), cu o creştere de 436,74%, după Diaspora (466%) şi Sălaj (465% - judeţul lui Cioloş), iar PLUS Giurgiu e abia în curs de formare. Creşterea Alianţei USR PLUS faţă de USR 2016 la nivel naţional a fost de 265%.

Am livrat la USR Giurgiu analiză, poziţionare politică, strategie, prioritizare geografică, idei de evenimente, mesaje.

Îl cunosc pe Cosmin Andronache, preşedintele USR Giurgiu, din 2012, când eram pe baricade împotriva USL. Mi-a cerut sfatul şi când a decis să-şi lase jobul de IT-ist pe mii de euro ca să facă turul ruralului giurgiuvean într-o filială cu 12 membri şi un scor sub 3% în 2016. A făcut prozelitism USR în judeţul Giurgiu până a ajuns în spital (LE: de la epuizare, nu l-a bătut nimeni).

Informal, am discutat despre USR Giurgiu şi extindere şi poziţionări de câteva ori pe săptămână de când e preşedintele filialei judeţene Giurgiu. Aşa cum mai discut în USR şi-mi mai cere x sau y părerea.

Din 2018 am avut un contract de 500 lei/lună pentru social media, dincolo de consultanţa informală. Doar 500 de lei fiindcă nu aveam timp să mă ocup full time de o pagină de Facebook şi nici n-a fost o prioritate a USR Giurgiu.

În campanie mi-a cerut ajutorul fiindcă avea încredere în mine şi în ideile.şi sfaturile mele şi pentru că ştiam Giurgiu (sunt giurgiuvean) şi ce făcuse filiala din 2018 până atunci. Însă acum avea nevoie de mai mult.

Ce am livrat e la USR şi AEP.

Fiind membru USR, eu nu pot lucra decât cu USR, altfel as fi în conflict de interese. Nu poţi fi membru al unui partid şi lucra cu alt partid. Milionar excentric nu sunt.

Şi nu sunt singurul, sunt mulţi alţii. Aşa e şi normal, în opinia mea.

USR Giurgiu a livrat un rezultat bun pentru Giurgiu, în contextul dat, apropo de o discuţie despre rezultatele din filiale în care nu se lua contextul în discuţie (una e să fii judeţ roşu, una e să fii în fief PNL puternic, una e să fii filială judeţeană la început, una e să fii judeţ eminamente rural, una e să fii centru universitar şi fief rezist cu proteste la care au participat zeci de mii de membri). E o creştere bună şi un scor decent. Probabil s-ar fi putut mai mult, dar eu eram mai pesimist (inclusiv la scorul general al Alianţei - eu mizam la wishful thinking pe un 20-21%).

E trist că lupta pentru putere din USR a ajuns aici, à la PNŢCD. Rezultatul excelent din 26 mai a luat prin surprindere oameni care erau în bloc starturi să sară la gâtul lui Barna pentru eşecul electoral pe care scontau şi acum respectivii încearcă o altă abordare.

Am făcut precizări publice fiindcă au fost acuzaţii publice. Şi asta e tot, nu-mi place să apar la TV nici direct, nici prin telefon (deci nu mă mai sunaţi) şi nici n-am de gând să intru în ping pong-uri şi clinciuri publice despre USR.

Precizez că nu am fost niciodată membru PSD sau al altui partid de acest gen. Am fost între 91 şi 98 membru PNL, începând de la liceeni. De atunci n-am mai fost membru al vreunui partid.

Când am intrat în USR, unii s-au bucurat că o să "fie distracţie", tămbălău, rebeliune. Dacă voiam asta, rămâneam în afara USR. M-am concentrat pe lupta cu PSD şi pe comunicarea în afara partidului, de aia am şi preferat să rămân simplu membru, fiindcă era mai important să-mi folosesc energia în lupta din afara partidului decât în cea din interior. La campania la nivel de simpli membri şi simpatizanţi m-am implicat mai mult decât m-aş fi aşteptat, în condiţiile în care, din cauza coloanei şi herniilor de disc, nu am voie să stau mai mult de 30 de minute neîntrerupt în picioare sau în cur. Cu toate astea am stat ore întregi şi la semnături şi la promovare în teren. Mai puţin decât alţii (la sectorul 2 sunt eroi), dar mai mult decât mă aşteptam şi puteam, fizic vorbind.

Toată chestia asta îmi lasă un gust amar, dar şi un chef de implicare crescut. Deşi consider în continuare că, pentru mine, cel puţin, energiile ar trebui să meargă mai bine spre lupta din exterior decât pe luptele interne. Dar, iată că nu se poate”.

Reacţia lui Mirel Axinte vine după ce pe grupul intern de Facebook „USR - Poiana lui Iocan” au apărut discuţii legate de probleme ale organizaţiei din Giurgiu, respectiv contracte, de 5.000 lei fiecare, cu mai multe firme care aparţin unor membri de partid, potrivit mesajelor obţinute de MEDIAFAX.

Prin urmare în grup, un membru al USR, Andreea Talmazan oferă detalii despre cele trei contracte, unele pentru închirierea sediului de campanie, altele pentru promovarea partidului în campania pentru europarlamentare. Aceasta a adăugat că rezultatele în campanie nu s-au văzut în organizaţia USR Giurgiu, deşi au fost plătiţi bani pentru promovare.

„Un al doilea contract est cu firma Eriska, înfiinţată în octombrie 2018, care are sediul în acelaşi spaţiu cu USR Giurgiu, firmă care-i aparţine lui Mirel Valentin Axinte. Mirel Axinte a intrat în USR pe 5 noiembrie 2018. Din noiembrie primeşte lunar 500 de lei pentru administrare cont social-media pentru redactara şi trimiterea de comunicate de presă şi pentru analize politice. Pntru luna de campanie a încasat 5.000 de lei. De remarcat este faptul că pagina de FB USR Giurgiu este la 1.000 şi un pic de like-uri, în toată campania nu a avut nicio postare proprie, ci doar redistribuiri sau repostări de pe pagina naţională. La o simplă căutare pe Google, singura realizare notabilă est o conferinţă de presă postată pe youtube cu 92 de vizualizări. Pentru luna de campanie nu există niciun raport!”, scrie Talmazan pe grupul intern al USR de Facebook.

Taguri:
usr,
giurgiu,
contracte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici