Mesajul lui Ciolacu cu ocazia alegerilor din Moldova: împreună ne putem construi viitorul în UE

Premierul român Marcel Ciolacu a trimis un mesaj cu ocazia alegerilor prezidenţiale şi a referendumului din Republica Moldova.

Urmărește
35 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Ciolacu cu ocazia alegerilor din Moldova: împreună ne putem construi  viitorul în UE

Mesajul lui Ciolacu cu ocazia alegerilor din Moldova: împreună ne putem construi viitorul în UE

„Împreună ne putem construi viitorul în UE”, a spus Ciolacu. Duminică, în Moldova au loc alegeri prezidenţiale şi un referendum privind parcursul european al ţării.

Mesajul a fost trimis pe Facebook.

„O zi istorică pentru Republica Moldova. Sunt convins că, la finalul ei, Republica Moldova va fi cu un pas mai aproape de Uniunea Europeană - acolo unde ne putem construi împreună viitorul”, a scris Marcel Ciolacu pe reţeaua de socializare.

Alegerile prezidenţiale şi un referendum privind parcursul european au loc duminică în Republica Moldova. Situaţia este tensionată deoarece Rusia încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului, aşa cum susţin autorităţile moldovene.

La alegerile prezidenţiale participă 11 candidaţi, inclusiv preşedintele pro european al ţării, Maia Sandu, care încearcă să obţină al doilea mandat. Dacă niciun candidat nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate se va organiza al doilea tur, peste două săptămâni, la care vor participa primii doi clasaţi.

Tot duminică are loc referendumul privind parcursul european al Republicii Moldova. Cetăţenii moldoveni sunt chemaţi să răspundă la întrebarea „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate pot vota la secţiile organizate de autorităţi. Şi în România au fost deschise mai multe secţii de votare, în Bucureşti şi în marile oraşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici