MFP susţine că nu a modificat adresa depusă la Cameră

Ministerul Finanţelor Publice susţine că nu a modificat conţinutul adresei invocate de deputatul PNL Ludovic Orban, preşedinte al Comisiei Udrea, însă nu prezintă motivul retragerii temporare a documentului de la registratura Camerei Deputaţilor.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului MFP susţine că nu a modificat adresa depusă la Cameră

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea (Imagine: Mediafax Foto)

"Ministerul Finantelor Publice nu a modificat conţinutul documentului, fapt demonstrat de confirmarea numărului iniţial de înregistrare. Documentul a fost înregistrat astăzi (miercuri - n.r.), 19.08.2009, la Parlamentul României, Registratura Camerei Deputaţilor, cu numărul de înregistrare 5043/19.08.2009", se arată într-o poziţie scrisă a Ministerului Finanţelor Publice (MFP) remisă miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele Comisiei Udrea, Ludovic Orban, a anunţat, miercuri, că un document transmis de Ministerul Finanţelor şi înregistrat la registratura Camerei Deputaţilor, adresat comisiei de anchetă, nu a mai ajuns la comisie, fiind luat înapoi de reprezentantul Ministerului Finanţelor care l-a adus. Ulterior, documentul a fost readus la registratura Camerei.

MFP precizează ca adresa, cu numărul 296620/19.08.2009, a fost înregistrată la Registratura Camerei Deputaţilor cu numărul 5043/19.08.2009 şi conţine o serie de completări la adresa instituţiei cu numărul 325057/14.08.2009.

"În urma interpretărilor generate de adresa iniţială (adresa MFP nr. 325057/14.08.2009), pentru o corectă informare a opiniei publice, Ministerul Finanţelor Publice a considerat necesar să facă urmatoarele precizări: Menţiunea «clasificaţia bugetară aprobată nu constituie temei legal pentru încasarea de venituri şi efectuarea de cheltuieli» este o precizare de ordin procedural. Această menţiune are un caracter general şi nu se pronunţă asupra existenţei temeiului legal pentru efectuarea de cheltuieli, aşa cum a fost reflectat în declaraţiile publice. Temeiul legal pentru efectuarea cheltuielor de orice tip pentru toţi ordonatorii de credite este dat de actele normative specifice domeniilor de activitate", potrivit precizării MFP.

Totodată, Ministerul Finanţelor precizează că prin adresa înaintată miercuri aduce o serie de precizări în sensul clarificării interpretărilor intervenite şi nu modifică declaraţiile iniţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici