- Home
- Politic
- BRAŞOV, (12.01.2013, 17:09)
- Mihaela Gradinaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mihai Răzvan Ungureanu: Preşedintele României trebuie ales tot prin vot popular şi nu pe seama unui vot în Parlament
Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că preşedintele României trebuie ales tot prin vot popular şi nu pe seama unui vot în Parlament şi că, până în prezent, nu are niciun reproş faţă de colaborarea cu PDL şi PNŢCD la alegerile parlamentare.
Urmărește
848 afișări
Mihai Răzvan Ungureanu: Preşedintele României trebuie ales tot prin vot popular şi nu pe seama unui vot în Parlament (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)
"Preşedintele României trebuie ales tot prin vot popular şi nu pe seama unui vot în Parlament. Considerăm că prima funcţie în stat trebuie să aibă un înalt grad de legitimitate politică, un înalt grad de activitate la nivel politic în raport cu aşteptările cetăţenilor şi nu este cazul ca preşedintele să fie ales de Parlament", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Mihai Răzvan Ungureanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Liderul Forţei Civice a spus că urmează să se discute în cadrul partidului care va fi politica de alianţă cu alte partide pentru viitoarele alegeri prezidenţiale din 2014, însă deocamdată nu a fost stabilit un candidat.
Întrebat dacă are ceva de reproşat partidelor cu care a făcut alianţă pentru alegerile parlamentare, Ungureanu a spus că nu are niciun reproş faţă de colaborarea cu PDL şi PNŢCD şi că protocolul semnat înainte de alegeri este "baza sigură a cooperării politice de acum înainte".
"N-am niciun reproş faţă de colaborarea cu PDL şi PNŢCD, pentru că fiecare doarme cum îşi aşterne. Noi suntem hotărâţi să fim foarte vocali şi foarte în opoziţie, astfel încât puterea, de dimineaţă şi până seara, să ştie că are nişte critici corecţi şi profesionişti la adresa actelor guvernării. (...) Urmează să mai discute politica de alianţă. În momentul de faţă avem practica, şi cu bune şi cu rele, a colaborării electorale în interiorul ARD şi, începând cu ziua constituirii Parlamentului, premisele unei bune colaborări parlamentare cu reprezenanţii PDL şi PNŢCD. Protocolul încheiat în cadrul ARD este baza sigură a cooperării politice de acum înainte. În ce formă, vom vedea. Deocamdată este formula colaborării parlamentare", a mai spus Ungureanu.
În oferta politică, Forţa Civică urmează să susţină obiectivele pentru care s-a angajat în calitate de parte semnatară a protocolului politic ARD.
"Protocolul nu am fost niciodată tentat să îl rup, iar acel protocol politic conţine statul de drept, democraţia, apărarea constituţiei, respectarea legilor ţării, europenizarea României. Avem patru teme majore: Constituţie, justiţie, media şi patrimoniu, în aşa fel încât pe seama dezbaterilor publice să putem avea o opinie civică, cetăţenească asupra tuturor problemelor care se regăsesc în aceste patru teme", a spus Ungureanu.
Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că Forţa Civică nu va face "compromisuri toxice, adică cele care se fac cu puterea pe seama asigurării unor privilegii mărunte".
Liderul partidului a spus că, în prezent, 80% dintre membrii Forţei Civice nu au făcut politică niciodată, dar s-au alăturat partidului din convingerea că pot schimba ceva.
"Partidul are 7.000 de noi membri, ne propunem ca până la 1 iunie să avem în rândurile noastre încă 15.000 de membri", a spus liderul partidului.
Colegiul Director al Forţei Civice s-a întrunit, sâmbătă, la Braşov, pentru a discuta principalele puncte în dezvoltarea strategiei politice a partidului.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 10:35
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale