- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (26.05.2015, 18:58)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mihai Voicu (PNL): Dacă proiectul privind votul prin corespondenţă va fi adoptat, nu depunem moţiune de cenzură
Deputatul PNL Mihai Voicu, preşedintele Comisiei de cod electoral, a declarat, marţi, că PNL nu va mai depune moţiunea de cenzură pe tema votului prin corespondenţă dacă proiectul PNL privind votul prin corespondenţă va fi adoptat sau în fază finală de adoptare.
Urmărește
188 afișări
Voicu: Dacă proiectul privind votul prin corespondenţă va fi adoptat, nu depunem moţiune de cenzură
Voicu a precizat că în Comisia de cod electoral nu s-a luat în discuţie proiectul PNL privind votul prin corespondenţă deoarece nu există voinţa politică necesară adoptării acestuia.
"După părerea mea, subiectul proiectului votului prin corespondenţă ţine de voinţa politică. Atâta timp cât partidele parlamentare nu exprimă ferm şi fără echivoc voinţa de a declanşa dezbaterea pe această lege (...) este întâi o decizie politică şi apoi una tehnică. Nu vă ascund faptul că, inclusiv la această şedinţă, ca la fiecare şedinţă, aveam proiectul votului prin corespondenţă pregătit, însă atâta timp cât nu există transmiterea fermă a unei voinţe politice, discuţiile tehnice nu-şi au rostul", a susţinut Voicu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Întrebat dacă a amânat discutarea proiectului privind votul prin corespondenţă deoarece liberalii au anunţat deja o moţiune de cenzură, Voicu a spus: "Este exact invers. Pot să vă spun că această moţiune de cenzură nu este punct fix, legea este punct fix. În momentul în care acest proces va fi deblocat, moţiunea noastră va fi retrasă. Dacă legea votului prin corespondenţă ar fi adoptată sau ar fi măcar intr-o fază finală fără echivoc de adoptare, moţiunea noastră ar fi desigur fără sens", a mai explicat Voicu.
Deputatul PSD Gabriela Podașcă, vicepreşedinte al Comisiei de cod electoral, a declarat, însă, că PSD respectă calendartul stabilit pentru adoptarea legislaţiei electorale, iar PNL trebuie să se decidă pe care proiect privind votul prin corespondenţă se lucrează deoarece liberalii au depus trei proiecte pe această temă.
"Noi am avut un calendar pe care PSD l-a respectat, am făcut modificarea la legea partidelor, la finanţarea partidelor,la alegerile locale, aceste proiecte au fost trecute prin procedura parlamentară, au fost promulgate de preşedintele Iohannis. Acum suntem la legea alegerilor parlamentare. Trebuie să aşteptăm ca şi această lege să treacă prin procesul legislativ. Dacă noi ne-am respectat angajamentele, nu cred că PNL are vreun motiv să ne reproşeze ceva. Ne vom duce la final toate angajamentele. PNL trebuie să se decidă care este proiectul privind votul prin corespondenţă pe care îl suţine pentru că sunt vreo trei legi pe care PNL le-a depus. Trebuie luate o serie de decizii, comisia este condusă de PNL, când va iniţia discuţiile şi noi vom avea aceeaşi deschidere. Sunt foarte multe proiecte care reglementează acest lucru, trebuie să ne decidem pe care lucrăm", a explicat Podaşcă.
Comisia de cod electoral a finalizat, marţi, proiectul de lege privind alegerile parlamentare.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe