- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Miluţ îi cere lui Tăriceanu să semneze până sâmbătă protocolul PNL-PNŢCD
Liderul PNŢCD, Marian Miluţ, îi cere preşedintelui liberal, Călin Popescu Tăriceanu, să semneze până sâmbătă protocolul dintre cele două partide, care ar permite intrarea ţărăniştilor în Parlament candidând din partea PNL.
Miluţ îi cere lui Tăriceanu să semneze până sâmbătă protocolul PNL-PNŢCD
"Suntem într-o situaţie extrem de neplăcută şi delicată. Urmare a diversiunii organizate de grupul condus de Radu Sârbu, PNL a avut o ezitare, o amânare în semnarea finală a protocolului de participare împreună la alegeri", a declarat preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ, luni, într-o conferinţă de presă.
El a explicat că protocolul de colaborare dintre cele două partide, "un document istoric", este semnat de secretarul general al PNL, Dan Motreanu, şi de prim-vicepreşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a fost validat de organismele de conducere ale celor două formaţiuni politice, urmând să fie semnat şi de cei doi preşedinţi, Călin Popescu Tăriceanu şi Marian Miluţ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"Din păcate, domnul Tăriceanu nu a făcut încă acest gest. Noi îl aşteptăm până sâmbătă. În cazul în care domnul Tăriceanu încă mai are întrebări cu privire la cine reprezintă în mod legal PNŢCD, dezamăgirea noastră va fi profundă. Nu este posibil ca la nivelul domniei sale să nu înţeleagă cum stau lucrurile. Eu cred în maturitatea politică a liderilor PNL", a afirmat preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ.
El a explicat că motivaţia intervenţiei sale o reprezintă necesitatea demarării pregătirilor pentru campania electorală a PNŢCD.
"Dacă nu intrăm şi noi în campanie şi nu ne pregătim, şansele candidaţilor noştri vor fi mult prea mici şi nu ne putem permite, în cele 30 de colegii pe care ni le-au oferit, să nu participăm cu şanse reale", a mai spus Miluţ.
Conform documentului, liberalii urmează să cedeze candidaţilor ţărănişti 30 de colegii uninominale pentru accederea acestora în Parlament, acestea fiind în principiu stabilite.
Marian Miluţ a mai anunţat că sâmbătă va fi organizată o şedinţă lărgită a Comitetului Naţional de Conducere, unde urmează să fie luată o decizie finală cu privire la participarea PNŢCD la alegerile parlamentare.
Întrebat ce se întâmplă dacă preşedintele PNL nu va semna protocolul, Miluţ a spus că ţărăniştii, "cel mai probabil", vor participa singuri la alegerile parlamentare.
Preşedintele PNŢCD a mai precizat că a anunţat PPE că formaţiunea sa îi retrage sprijinul politic lui Alexandru Herlea, care a participat la Congresul extraordinar din 24 august, şi înlocuirea acestuia cu Radu Munteanu.
De asemenea, liderul ţărănist a reafirmat că nu recunoaşte Congresul extraordinar din 24 august, în urma căruia Radu Sârbu a fost ales preşedintele partidului, susţinând că participanţii la acel eveniment reprezintă o grupare minoritară şi nelegitimă.
Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, în 6 septembrie, că o alianţă preelectorală cu PNŢCD "ca parteneri egali" nu mai este posibilă, pentru că nu se ştie cine din partea PNŢCD ar putea negocia cu PNL.
În 24 august, la Sinaia, a avut loc şedinţa Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD, condusă de Marian Miluţ şi Aurelian Pavelescu, cei 51 de membri prezenţi hotărând demiterea lui Gheorghe Ciuhandu din funcţia de preşedinte al CNC al PNŢCD, în locul său fiind ales Marius Popovici, fost preşedinte al organizaţiei judeţene Timiş şi actual vicepreşedinte al partidului.
În acelaşi timp, la Bucureşti s-a desfăşurat Congresul extraordinar al PNŢCD, convocat de principalii oponenţii ai lui Miluţ, respectiv Radu Sârbu şi Gheorghe Ciuhandu. Aceştia au ales un nou preşedinte al partidului, în persoana lui Radu Sârbu. El a fost ales cu 369 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi două voturi anulate.
Radu Sârbu a declarat, în 5 septembrie, că a propus PNL încheierea unei alianţe electorale care să permită ţărăniştilor să candideze în colegiile electorale şi să intre în Parlament sub sigla propriului partid, nu a PNL, el susţinând că Tăriceanu i-a spus că va propune liberalilor această formulă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO