- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.02.2024, 11:26)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Educaţiei, patru priorităţi pentru viitoare colaborări cu Banca Mondială
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a avut o întrevedere cu Antonella Bassani, vicepreşedinta pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Băncii Mondiale, partea română prezentând patru priorităţi pentru viitoarele colaborări.
Urmărește
210 afișări
Sursa foto: Facebook
La întâlnirea desfăşurată la sediul central al Băncii Mondiale au participat Michal Rutkowski, director regional, Dezvoltare umană, Eugene Rhuggenaath, director executiv, Steven Jouy, Sr. Ofiţer Senior de Ţară, Florin Vodiţă, director executiv supleant şi Alina Sava, Specialist Senior în Educaţie.
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a prezentat participanţilor la întâlnire principalele reforme cuprinse în legile educaţiei, evoluţia şi creşterea istorică a bugetului educaţiei, respectiv rezultatele proiectelor Băncii Mondiale în România. Pentru a asigura stabilitatea şi predictibilitatea sistemului de educaţie, ministrul Educaţiei a subliniat importanţa alinierii priorităţilor de finanţare la politicile educaţionale ale României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Ţinând cont de experienţa acumulată de Banca Mondială în cei peste 30 ani de colaborare, partea română a prezentat patru priorităţi pentru viitoarele colaborări.
Este vorba despre creşterea calităţii educaţiei în liceele tehnologice prin investiţii atât în formarea competenţelor de bază, cât şi a competenţelor de specialitate, în strânsă colaborare cu mediul privat, acest aspect fiind o componentă importantă a tranziţiei către generalizarea învăţământului dual; reducerea inegalităţilor educaţionale prin îmbunătăţirea formării iniţiale a cadrelor didactice, cu precădere pentru a dezvolta abilităţile de literaţie şi numeraţie ale copiilor; creşterea accesului la educaţie timpurie şi asigurarea unui mediu şcolar sigur prin investiţii în mediile rural şi urban aglomerat şi digitalizarea educaţiei.
Reprezentanţii Băncii Mondiale au declarat faptul că aceste priorităţi sunt în linie cu strategia globală a Băncii şi că reprezintă un bun punct de pornire a discuţiilor pentru noul cadru de colaborare în domeniul educaţiei. Au subliniat, de asemenea, importanţa complementarităţii proiectelor Băncii cu programele europene.
Vicepreşedinta pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Băncii Mondiale, Antonella Bassani, a apreciat eforturile Guvernului României de a susţine educaţia pentru mediu. În acelaşi timp, a remarcat faptul că politicile educaţionale şi rezultatele obţinute în proiectele Băncii Mondiale în România sunt exemple de bună practică internaţională pe care banca îşi doreşte să le promoveze.
„În următoarele luni, Guvernul României va negocia un nou cadru de colaborare cu Banca Mondială şi am convingerea că educaţia va fi unul dintre capitolele importante”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe