Ministerul Mediului finanţează cu două milioane de lei planul de management al Parcului Văcăreşti

  • Ministerul Mediului finanţează cu două milioane de lei planul de management al Parcului Văcăreşti.
  • „Am discutat să rezolvăm toate neconcordanţele, astfel încât Parcul Natural Văcăreşti să poată deveni eligibil pentru accesarea fondurilor europene”, anunţă Mircea Fechet.
Urmărește
172 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului finanţează cu două milioane de lei planul de management al Parcului Văcăreşti

Sursa foto: Facebook

Ministrul Mircea Fechet şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Vasile Carnariu, au vizitat miercuri Parcul Natural Văcăreşti şi au avut o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei parcului, în cadrul căreia au fost abordate subiecte precum procedura de avizare a planului de management al Parcului Natural Văcăreşti şi măsuri de prevenţie şi combatere a incendiilor de vegetaţie.

„În legătură cu planul de management al Parcului Natural Văcăreşti, acesta se află în acest moment în procedură de avizare la ANANP şi am discutat să rezolvăm toate neconcordanţele, astfel încât Parcul Natural Văcăreşti să poată deveni eligibil pentru accesarea fondurilor europene destinate ariilor naturale protejate în cel mai scurt timp. Acest plan de management va proteja sutele de specii valoroase care trăiesc într-unul din cele mai mari parcuri naturale urbane din Europa. De asemenea, am discutat şi despre combaterea şi prevenirea incendiilor de vegetaţie din Delta Văcăreşti, pentru că temperaturile foarte ridicate din această perioadă pot favoriza şi agrava orice focar de incediu”, a declarat ministrul în cadrul întâlnirii.

MMAP finanţează, prin Administratia Fondului pentru Mediu, 2 milioane de lei pentru planul de management al Parcului Natural Văcăreşti.

„Printre activităţile permise pe suprafaţa Parcului Natural Văcăreşti se numără plimbări pe jos şi alergare pe drumurile şi potecile existente, marcate pe harta parcului, plimbări cu bicicleta pe drumurile şi potecile existente, cu o conduită care să nu deranjeze sau să pună în pericol ceilalţi vizitatori, vizite instructiv-educative, ore în aer liber pentru elevi, studenţi, observarea naturii, activităţi foto-video pentru uz personal (necomercial), recreere şi petrecerea timpului liber în natură, precum şi picnic în locurile special semnalizate şi amenajate, fără aprinderea focului. Parcul Natural Văcăreşti a fost înfiinţat în anul 2016 prin Hotărârea de Guvern nr. 349/11.05.2016”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici