Miniştrii de Externe român şi luxemburghez şi-au exprimat compasiunea pentru victimele din Japonia

Miniştrii de Externe român şi luxemburghez, Teodor Baconschi şi Jean Asselborn, şi-au exprimat, marţi, în declaraţiile de presă susţinute la Bucureşti, compasiunea pentru victimele seismului din Japonia.

Urmărește
3 afișări

"Îmi amintesc că în 2004 - 2005, când am văzut primele imagini ale tsunami-ului care lovise Indonezia, mi-am dorit să nu mai fiu niciodată martorul unor asemenea evenimente. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în Japonia, cutremurul, urmat de tsunami şi acum problema cu care se confruntă centralele nucleare mă fac să spun că, în acest moment, Japonia este una dintre ţările cele mai lovite de aceste evenimente nefericite", a spus Asselborn.

El a transmis condoleanţe şi a spus că Luxemburgul va face tot ce va putea pentru a veni în ajutorul celor afectaţi.

La rândul lui, Teodor Baconschi a spus că România este implicată în tot ceea ce se poate face pentru a ajuta Japonia să depăşească aceste momente.

"Ne-am exprimat totodată şi compasiunea solidară cu victimele cutremurului din Japonia şi suntem în egală măsură implicaţi în tot ce se poate face pentru ca Japonia să treacă cu bine peste această tragică încercare", a spus Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici