Ministru kuweitian semnalează probleme la obţinerea vizelor pentru România;Băsescu promite rezolvare

Ministrul Comerţului şi Industriei din Kuweit, Ahmad Rashed al-Hauron, a declarat, miercuri, că cetăţeni din statele din zona Golfului au întâmpinat probleme la obţinerea vizelor de la ambasadele României, el adăugând că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că problema se va rezolva în 30 de zile.

Urmărește
35 afișări

"Am avut, ieri (duminică, n.r.) o întâlnire foarte prietenoasă, distinsă, cu preşedintele. Personal, am avut ocazia sa iau la cunoştinţă cursul dezvoltării şi stadiul şi perspectiva relaţiilor dintre România şi statele înconjurătoare. Trebuie să ne axăm pe anumite relaţii, şi în mod special ca cetăţenii din Golf să obţină vize pentru Rmânia. Au existat unele neînţelegeri pentru obţinerea de vize de la ambasadele dumneavoastră din unele din ţările noastre. Excelenţa Sa mi-a promis că se va rezolva problema în 30 de zile", a spus ministrul într-un discurs rostit la Forumul Economic Consiliul de Cooperare al Golfului - România.

Ministrul a apreciat că posibilităţile de dezvoltare a relaţiilor dintre România şi statele din zona Golfului sunt foarte mari. "Dar trebuie să consolidăm mijloacele de comunicare dintre noi. Este importantă şi consolidarea cadrului legislativ şi poate este potrivit să menţionez ce am trăit noi în Kuweit, pentru că în unul din state – n-am să-i spun numele - investiţiile noastre nu depăşeau patru miliarde de dolari, dar urmare a unei vizite a şefului acestui stat la noi am reuşit să realizăm liste de colaborare foarte detaliate şi să exprimăm dorinţa sinceră de a dezvolta volumul relaţiilor acestor state şi astfel investiţiile kuweitiene au sporit din 2004 în 2010 de la 4 la 9 miliarde de dolari. De ce să nu fie în ţara dumneavoastră aceste investiţii?", a comentat ministrul kuweitian.

"Noi, ca politicieni, ţinem sa deschidem noi porţi în toate sectoarele de activitate şi să diminuăm toate eventualele obstacole", a mai spus el.

Ministrul kuweitian a explicat, de asemenea, că ţara sa doreşte să dezvolte investiţii dar şi să încurajeze investiţiile străine.

"Noi nu avem nevoie de capital, ci de tehnică, de know-how, de posibilităţi de muncă şi cred ca toţi participanţii din CCG ştiu că România are toate calităţile pentru cristalizarea acesei relaţii", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici