- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.10.2011, 15:04)
- Florin Ciolac ,
Ministrul ceh de Externe: Principalele pericole la adresa democraţiei sunt corupţia şi violenţa
Ministrul ceh de Externe, Karel Schwarzenberg, a declarat marţi la Bucureşti, la o dezbatere pe tema drepturilor omului, că principalele pericole la adresa democraţiei şi a drepturilor omului sunt corupţia şi violenţa.
Urmărește
210 afișări
Karel Schwarzenberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ministrul ceh a arătat că principalele pericole la adresa democraţiei şi drepturilor omului sunt corupţia, "care poate mânca precum un cancer" fiinţa statului, şi violenţa, care neîngrădită şi necondamnată, devine contagioasă.
"Dacă un stat vede că altui stat i se permite violenţa faţă de proprii cetăţeni, în curând va crede că poate face la fel. Deci violenţa trebuie curmată rapid, chiar şi atunci când în cauză sunt ţări prietene, pentru că nu putem folosi jumătăţi de măsură când în joc sunt drepturile omului", a afirmat el.
Oficialul a explicat că diplomaţia cehă colaborează cu organizaţii neguvernamentale specializate în drepturile omului şi care acţionează şi în ţările arabe din Nordul Africii, şi în Balcanii de Vest, dar şi în Cuba.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
Trump: Canada, Mexic şi China nu pot face nimic pentru a amâna taxele
-
Un avion cu şase persoane la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Philadelphia
-
Guvernul se reuneşte pentru a adopta bugetul
Schwarzenberg a arătat că organizaţia "People in Need" este prezentă şi în Republica Moldova, care a început un proces "promiţător" de democratizare, acţionând şi în Transnistria pentru conştientizarea societăţii cu privire la drepturile omului.
Ministrul ceh de externe a mai spus, răspunzând unor întrebări, că ţările europene ar putea ajuta statele arabe în primul rând prin crearea de locuri de muncă. "Democraţia este greu de dezvoltat şi păstrat dacă oamenii nu au locuri de muncă. Fără acestea, nu ar trebui să ne aşteptăm la o tranziţie paşnică şi certă spre democraţie, pentru că poate apărea uşor terenul propice unor lideri populişti", a arătat el.
Schwarzenberg a mai spus că, deşi ţări diferite se confruntă cu probleme diferite în ce priveşte încălcarea drepturilor omului, toate abuzurile sunt originate în concepţia că statul este mai puternic decât cetăţeanul şi îşi poate permite nerespectarea drepturilor fundamentale - la libertate, proprietate etc.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Menajera l-a costat mariajul, iar divorțul, casa! Unde a ajuns să locuiască fostul campion român, după ce a rămas fără vila din
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe