- Home
- Politic
- ALBA IULIA, (30.03.2019, 14:04)
- Ioana Sfârlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Culturii: Vom da o lege să se poată interveni asupra clădirilor istorice, fără acord
Ministerul Culturii lucrează la un act normativ prin care să se poată interveni asupra clădirilor istorice, fără acordul proprietarului, pentru a împiedica degradarea lor, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, ministrul Culturii, Daniel Breaz.
Urmărește
864 afișări
Ministrul Culturii: Vom da lege să se poată interveni asupra clădirilor istorice, fără acord
Daniel Breaz a spus că la minister se lucrează la elaborarea unui act normativ prin care să se poată interveni asupra clădirilor istorice, fără acordul proprietarului, pentru a împiedica degradarea lor.
„Lucrăm acum la un act normativ prin care statul să poată interveni, acolo unde se consideră, indiferent de dreptul de proprietate al clădirii respective sau al sitului arheologic respectiv, fără acordul proprietarilor, pentru a nu pierde anumite vestigii, pentru a nu pierde anumite obiective, unele turistice, altele istorice, altele arheologice. Un exemplu este Biblioteca Batthyaneum, unde vom cere urgentarea rejudecării recursului. Au depus cei de la Biserica Romano-Catolică recurs, termenul este undeva în anul 2021, vă daţi seama, Batthyaneum-ul nu poate aştepta până atunci. Cerem rejudecarea de urgenţă, avem toate motivele din lume. Acest act normativ ne va permite să facem acest lucru”, a declarat ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
El a precizat că a decis să ia această măsură după ce tavanul unei clădiri din Herculane s-a prăbuşit, iar primarul oraşului l-a acuzat că nu a intervenit pentru oprirea degradării construcţiei.
„Am pornit în momentul în care am fost acuzat eu, ca ministru, de domnul primar din Herculane, atunci când s-a prăbuşit tavanul unei clădiri. Vreau să vă spun că avea toate avizele din partea ministerului, dar îi lipsea hotărârea Consiliului Local de începere a lucrărilor. Pe mine m-a deranjat foarte tare atitudinea domnului primar din Herculane care nu şi-a emis propria autorizaţie de începere a lucrărilor pentru a stabiliza clădirile respective. Deci, asta-i lipsea domnului primar, nu-i lipsea nimic de la Ministerul Culturii”, a declarat ministrul Daniel Breaz.
Întrebat despre situaţia Cetăţilor Dacice din Hunedoara şi Alba, care riscă să se degradeze în aşteptarea unei situaţii clare privind autoritatea care le administrează, ministrul Culturii a declarat că în această situaţie măsurile trebuie luate de administraţia locală, iar ministerul va oferi supertul legislativ pentru întocmirea documentelor de proprietate.
„Chiar în urmă cu 10 zile m-am întâlnit la minister cu o delegaţie din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, primari şi alţi colegi parlamentari, şi am discutat despre această problemă, care este locală. Este vorba despre proprietate, de parte cadastrală, de întăbulare. Problema este foarte clară pentru cei din Hunedoara, noi ca minister le oferim suportul legislativ pentru a-şi elabora nişte proiecte de hotărâri de consiliu judeţean sau de consiliu local, astfel încât acolo, pe raza localităţilor unde se găsesc cetăţile respective să se clarifice în primul rând din punct de vedere al naturii juridice proprietatea acestor cetăţi”, a declarat ministrul Culturii.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Liviu Dragnea continuă luni şi marţi întâlnirile la Parlament cu liderii judeţeni ai PSD. Vor discuta despre strategia pregătită pentru europarlamentare
Citește și: Liderul PNŢCD anunţă că partidul nu va reacţiona la atacurile politice primite după susţinerea listei PSD: Cunoaştem mai bine ca oricine manualul KGB de propagandă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe